Tancem proti předsudkům. Ozvěny festivalu Tanec Praha oživí i Olomouc

Tancem proti předsudkům. Ozvěny festivalu Tanec Praha oživí i Olomouc  

Mezinárodní festival současného tance a pohybového divadla Tanec Praha slaví v červnu své 30. narozeniny. Při té příležitosti připravil pro českou metropoli jubilejní oslavu, která v rámci svých ozvěn zavítá rovněž do Olomouce.

Motto letošního ročníku festivalu Tanec Praha zní tancem proti předsudkům. “Program 30. ročníku je nabitý osobnostmi s velkou zkušeností a respektem,” uvedla zakladatelka Tance Praha Yvona Kreuzmannová, “festival v sobě nese silná témata, která rezonují v dnešní společnosti, a to v duchu ústy k velkým osobnostem, jejichž vliv na rozvoj současného umění ve světě je zásadní, ale i otevřenosti novým impulzům.”  

Olomouckého programu festivalu se ujalo Divadlo na cucky. Pro fanoušky tance bude připraveno netradiční představení projektu Corridor_Piece od holandsko-amerického dua Billy Mullaney a Niels Weijer. “Tvar vznikl původně pro chodbu barokního zámku, kterou tanečníci naplňovali svojí energií a pohybem reagovali na každý architektonický detail,” přibližuje Zdeněk Vévoda, mluvčí Divadla na cucky, “na naší scéně využijí velkorysého prostoru předsálí - tedy galerie i kavárny. Pro diváky to bude neopakovatelný zážitek.” K představení dojde v pondělí 11. června v 18 a 20 hodin

O den později čeká návštěvníky unikátní performance japonsko-francouzské umělkyně Satchie Noro. “Chladný kovový kontejner, známý z doků a jejich překladišť, je rozložen na tři díly a stává se kulisou pro taneční představení s prvky nového cirkusu. Jedná se o open-air představení a v Olomouci jím rozžijeme Dolní náměstí,” vysvětlil Jan Žůrek, ředitel Divadla na cucky. Inscenace s názvem Origami je od 19 hodin přístupná zcela zdarma.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!