Kapela The Tap Tap vystoupí s vězeňkyněmi pro vězeňkyně. Chystá koncert ve věznici ve Světlé nad Sázavou

Kapela The Tap Tap vystoupí s vězeňkyněmi pro vězeňkyně. Chystá koncert ve věznici ve Světlé nad Sázavou  

Skupina The Tap Tap, kterou tvoří hudebníci s různým druhem postižení, chystá na konci června skutečně neobvyklý koncert. Spolu se svými hosty vystoupí totiž v ženské věznici ve Světlé nad Sázavou.

Kapela The Tap Tap zapojuje do přípravy svého výjimečného koncertu i vězeňkyně a vězeňskou skupinu Wsedě. Koncertem s názvem Sedíme si za svým, který se uskuteční 28. června v ženské věznici ve Světlé nad Sázavou, se snaží neobvyklá hudební formace upozornit na to, že postižení způsobující znevýhodnění ve společnosti nemusí být jen tělesné, ale rovněž společenské.  

“Myslím, že na lidi ve výkonu trestu a na lidi s hendikepem nahlíží společnost dost podobně. Prostě se od nich nic nečeká,” vysvětluje kapela důvod svého neobvyklého koncertu, “to je ovšem krátkozraké. S The Tap Tap dlouhodobě dokazujeme, že podporovat lidi s handicapem v jejich aktivitách je dobrá investice. Stejně tak chceme přesvědčit veřejnost o tom, že je v našem společném zájmu, aby se vězňové vraceli po výkonu trestu do společnosti poučení, ale i schopnější se začlenit.” 

Na koncertu vystoupí kromě The Tap Tap rovněž kapela Wsedě z věznici v Kuřimi, která se studiu The Tap Tap nahrála svou písničku Žlutá stužka. Zapojí se ale také další čtyři vězeňkyně. Ty o spolupráci projevily zájem samotné. Koncertem pak provede herečka, zpěvačka a autorka Iva Pazderková. A spolu s The Tap Tap dorazí rovněž Xindl X, aby společně předvedli svou společnou píseň Řiditel autobusu. 

Koncert mohou zájemci zhlédnout 28. června v přímém přenosu České televize na ČT2. Živě ji bude streamovat rovněž Seznam.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Umělci:

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!