Debbie a její parťačky nám dávají ukázkovou lekci kapsářství ve velkém

Debbie a její parťačky nám dávají ukázkovou lekci kapsářství ve velkém80%

V Metropolitním muzeu v New Yorku se každý rok pořádá slavností ples, jehož se účastní každý, kdo něco znamená, od celebrit ze světa showbyznysu přes úspěšné sportovce až po módní návrháře. Ačkoli se tímto stává po bezpečnostní stránce snad nejsledovanější a nejpřipravenější akcí roku, diamantový náhrdelník jedné z hereček pořád stojí za to... tu loupež risknout.

Debbie Ocean (Sandra Bullock), sestra Dannyho Oceana (Dannyho parťáci), se, podobně jako její bratr na začátku své filmové série, dostává z vězení za dobré chování. Debbie slibuje, že s nikým z rodiny ani dalších kriminálníků nenaváže kontakt a bude žít obyčejný, velice nekonfliktní život. Po propuštění tedy samozřejmě automaticky kontaktuje Lou (Cate Blanchett), která jejím zločinným parťákem číslo jedna. Podělí se s ní o plán, na němž pracovala celou dobu, co seděla v chládku, a pak nezbývá nic jiného, než sehnat ten správný tým, a akce může začít.

Náhrdelník, o jehož krádež se děvčata pokusí, má hodnotu 150 milionů dolarů a posledních 50 let ležel zavřený v trezoru. Ukrást ho - a pak se s ním nenechat nikde chytit - bude tedy pořádný oříšek vyžadující opravdové experty. Nebo spíše expertky - Debbie totiž mužům po posledním incidentu, který ji dostal za mříže, moc nedůvěřuje. A ačkoli chvíli trvá hvězdný tým sestavit, což je z pohledu diváka spíše pozitivem, má aspoň čas si každou ženu zařadit a vytvořit si k ní nějaký vztah, výsledek stojí za to.

Kromě Debbie a Lou se obří krádeže účastní ještě Tammy (Sarah Paulson), maminka od rodiny, která jen tak volnočasově v garáži prodává kradené zboží, Nine Ball (Rihanna), hackerka, která se trochu nerealisticky dokáže skrz počítač dostat absolutně kamkoli, šperkařka Amita (Mindy Kaling), módní návrhářka Rose Weil (Helena Bonham Carter), která není profi podvnodnice, jen se snaží dostat z průšvihu a podíl z povedené loupeže by se jí hodil… A potom je tam Constance (Awkwafina), pouliční kapsářka, jejíž šikovné ruce při takové loupeži přijdou vhod.

Po herecké stránce je asi nejzábavnější postava Daphne Kluger (Anne Hathaway), která je zde vyobrazena jako krásná a úspěšná, avšak nijak bystrá dáma, která je pro děj důležitá zejména jako věšák, z nějž budou naše hrdinky náhrdelník krást. Pro oscarovou herečku, kterou známe hlavně jako kultivovanou a sympatickou osobnost, je role jednoduché barbíny překvapivá a baví. Ostatní postavy v příběhu jsou všechno srovnatelné profesionálky ve svém oboru, které pod vedením Debbie a Lou vědí, co dělat, a všechny v týmu dobře fungují - jako týmovka tedy ani nevadí, že žádná z hereček nijak výrazně nevyniká, ačkoli všechny dostávají hodně prostoru.

Debbie a její parťačky baví, ukazují, co vše je možné, když umíte bez mrknutí oka krást a podvádět, a aniž by film obsahoval jakékoli divoké akční scény, rozhodně s určitou dávkou napětí udrží vaši pozornost od začátku do konce. Zdařilý scénář, poutavý příběh a hvězdné obsazení rozhodně stojí za návštěvu kina, ať už vás zajímají šperky, krádeže nebo ženy, které vědí, jak na věc.

Názor informuji.cz: 80%

Kdy a kde dávají film: Debbie a její parťačky

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Podobné filmy

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!