Dokument Tantra

Dokument Tantra50%

Dokument Tantra, který vstoupí do našich kin 10.března, vám nabídne pohled do světa tantrických seminářů, které dnes navštěvuje stále více Čechů. Není to film, který by samotnou tantru mapoval, nebo vám nabízel různé typy a techniky tantry. Tento dokument vás spíše seznámí s „tantristy“, tedy lidmi, navštěvujícími tantrické semináře.

Řekla bych, že film vás buď naláká na tantrické semináře a po jeho shlédnutí sednete k internetu a začnete hledat, kdy a kde se takové semináře konají a nebo vás doslova odpudí. Já, abych pravdu řekla, jsem byla až pohoršena. Necenzurované scény s nahými a vzdychacími lidmi bych skousla bez problémů, vadily mi ideály a filozofie těchto tantristů, které jsem nevyčetla z internetu, když jsem chtěla o tantře něco zjistit, než půjdu na film o ní, ale teprve právě dokument Tantra mi je přiblížil.

Rozhodně nechci nikoho odsuzovat a ovlivňovat svým názorem, je každého věc, jakou cestou se vydá. Jen vás upozorňuji, že z kina po zhlédnutí tohoto filmu, budete možná šokovaní jako já, nepatříte-li mezi tantristy.

Na druhou stranu - dokument je natočen skvěle.  Tvůrci pořídili skvělé záběry, že pro přiblížení takovýchto seminářů, nemohli pořídit lepší. Záběry zachycují například tantrickou masáž i s vyvrcholením masírované, masírující se trojici mužů, hádku mezi tantristy a jiné zajímavé momenty. Dokument obsahuje nejen  snímky ze seminářů, ale také rozhovor s herečkou Simonou Babčákovou, která se také semináře zúčastnila, dále  rozhovor s manžely na pokraji rozvodu, kde manželka svého muže začala podvádět právě díky tantře, ale také rozhovor s párem, kterým tantra zachránila manželství.

Dokument je plný dojmů, emocí, nahoty, vzrušení,sexuální nebo lépe řečeno – tantrické atmosféry a zvláštních lidí. Čím naplní dokument vás? Co vám dá? Nemohu soudit všechny stejně. Tak tedy, mě dokument dal to, že teď s klidem vím, že se nikdy tantrického semináře nezúčastním, protože jsem poznala ideje tantry, se kterými nesouhlasím. Na seminářích si tantristé dovolují fyzicky a vlastně i duševně, jelikož tantra je o spojení dvou energiích našich těl a duší, být nevěrný svému partnerovi. V nevěře nevidí tantristé žádný problém a přijde jim docela přirozená. Dále mi některé záběry připadaly, že to jsou orgie, co tam účastníci dělají. Ano, nikdy neříkej nikdy a já někdy možná zajdu na tantrickou masáž, ale k tantristům se nikdy nepřidám a nikdy nebudu zastávat jejich názory.

Nyní znáte můj názor na film a tantrické semináře. Svůj názor si vytvořte třeba zhlédnutím dokumentu Tantra nebo účastí na tantrickém semináři.

Obecné a tiskové informace o filmu

Námět, scénář, režie: Benjamin Tuček
Producenti: Milan Kuchynka –Negativ, Ondřej Zach - HBO
Výroba: Negativ
Podpora: Státního fond ČR pro podporu a rozvoj české kinematografie
Distributor: Aerofilms, http://www.tantrafilm.cz
Distribuční premiéra: 10. března 2011
Žánr: dokumentární film
Délka: 77 minut
Formát: DCP, DVD
Střih: Zdeněk Marek
Kamera: Miloslav Holman, Benjamin Tuček
Zvuk: Ivan Horák
Přístupnost: od 18ti let
Distribuční slogan:
za hranice rozkoše? jiný pohled na život a sex

Synopse:

Chcete lépe poznat sami sebe? Toužíte prohloubit vztah se svým partnerem? Přestože sexuální revoluce dávno proběhla, sex často provozujeme ve tmě a při rozhovorech o něm cítíme stud. Pornografie je téměř všudypřítomná, ale milování a vášeň stále zůstávají tabu. Stovky českých žen a mužů se rozhodly posunout hranice vnímání svého těla prostřednictvím tantry. Dokument nahlíží do světa tantrických seminářů vedených zkušenými lektory Johnem Hawkenem a Alanem Lowenem. Film, uváděný v kinech v necenzurované verzi, přináší intimní výpovědi lidí, kterým tantra změnila život. A ukazuje sex tak, jak nejsme běžně zvyklí.

Oproti jiným východním duchovním cestám, jako je jóga nebo nejrůznější meditace, využívá tantra k sebeuvědomění smyslnost a sexualitu. Odmítá stereotypy a rozbíjí naučené vzorce chování. Cestu duchovního růstu nabízí skrz potěšení, nikoli utrpení. Tantra přináší jiný pohled na život a sex - nesoustředí se na výkon, ale na prožitek. Z vlastní zkušenosti víme, že mezi láskou a sexem bývá rozpor – můžeme si užít sex s někým, koho nemilujeme a milovat někoho, s kým nám sex nepůsobí potěšení. Tantra učí, jak rozpor odstranit, lásku a sex svést dohromady a udržet.

Názor informuji.cz: 50%

Kdy a kde dávají film: Tantra

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Režie:

Kdy a kde dávají film:

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!