Australští punkrockeři míří do Prahy. The Living End zahrají ve Futurum Music Baru

Australští punkrockeři míří do Prahy. The Living End zahrají ve Futurum Music Baru  

Dohromady se dali již na střední škole a začínali hraním na ulicích Melbourne. V roce 1994 ale získala australská kapela The Living End čtyři platiny i ocenění za australskou píseň roku. Nyní již hrají na koncertech a festivalech po celém světě. A v srpnu dorazí potěšit rovněž české fanoušky!

Melbournská punk rocková kapela The Living End vydala svou debutovou eponymní desku v roce 1998. Od té doby následovalo ještě dalších šest nahrávek. Poslední vyšla v roce 2016 s názvem Shift. “Je to hluboce osobní album. Písničky nejsou žádné bonbónky a někdy mám problém určité pasáže znovu poslouchat. Ale brutální upřímnost dělá nejlepší songy,” vysvětluje frontman skupiny Chris Cheney třaskavou energii, která prostupuje každou notou, “je to záznam. Dokument. 11 skladeb o starých kamarádech a nových nepřátelích, o triumfech, omylech, chamtivosti a lítosti a všem dalším.” 

Kapela na sebe neupozorňuje jen hudbou, ale rovněž tím, jak se s ničím nepáře. S jejich kariérou se pojí jak úspěšné songy, tak bitky s policií, revoluce a odpor. Na albu Shift jdou The Living End ještě dál. “Není to pohodová deska,” dodává Chris Cheney, “je ale hodně dobrá. Říká, že něco nefunguje, a že někdy jediným způsobem, jak to spravit, je rozsekat to a dát to zas dohromady. I když to je těžké, jediná fungující věc, jak něco změnit, je změna.”  

Nahrávku, na níž se překvapivě projevují vlivy The Who, Bobyho Dylana, Nirvany či The Libertines, dorazí kapela představit rovněž českému publiku. Do české metropole dorazí 12. srpna, kdy vystoupí od 20 hodin ve Futurum Music Baru. Vstupenky jsou k dostání (nejen) v internetovém předprodeji za 390 korun. Na místě se v den konání cena vyšplhá ještě o další stokorunu.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Futurum Music Bar nabízí i další akce

Umělci:

Místo konání: Futurum Music Bar

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!