TOP 5 momentů rockera Lennyho Kravitze

TOP 5 momentů rockera Lennyho Kravitze 

Newyorský hudebník v rámci svého Raise Vibration Tour v sobotu už pošesté navštíví Česko. Nabízíme výběr nejlepších střípků z jeho kariéry a života.

Prodal po celém světě na 38 milionů alb. Kdysi nosil modré kontaktní čočky, změnil si jméno na Rome Blue a obdivoval Davida Bowieho. Později se zamiloval do bytové architektury a dostal francouzský Řád umění a literatury. Jaké další milníky přinesl život Lennymu Kravitzovi?

1) Fly Away

Chci pryč, chci odletět pryč! Kdo by neznal jeden z největších hitů, který obsadil žebříčky hitparád v roce 1998. Veleúspěšné album 5 uspělo i v zahraničí a dodatečně na něj přibyla také skladba American Woman, cover kanadské skupiny The Guess Who. Ta také zazněla ve filmu o Austinu Powersovi.

2) Série Grammy

Totální nadvládu nad zlatým gramofonem Kravitz převzal v letech 1999-2002. Sošku Grammy pro nejlepší rocková vystoupení dostal postupně za písně Fly Away, American Woman, Again a Dig In. Vítězství při své čtyřleté sérii odepřel například Chrisovi Cornellovi, Bruceovi Springsteenovi, Tomu Waitsovi, Davidu Bowiemu, Bobu Dylanovi nebo Ericu Claptonovi. Přelom nového milénia bylo Lennyho nejslavnější období.

3) Super Bowl

Sice byl jen drobnou ozdobou na vystoupení Katy Perry v přestávce slavného Super Bowlu, ale rocker z Manhattanu dokáže vyrobit show i za pár desítek vteřin. Když zpěvačka v ranní Today Show na NBC oznámila, že její koncert doplní podle jejích slov - kytarový bůh -, určitě nebyla daleko od pravdy. Fanoušci spekulovali, zda si s Kravitzem nestřihnou zmiňovanou American Woman. Nakonec ale překvapivě došlo na I Kissed A Girl.

4) Hunger Games

Kravitz ale nezaujal jen jako rocková modla, objevil se také na stříbrném plátně. Fanoušci si ho asi nejvíc pamatují ze série Hunger Games, kde hrál módního návrháře hlavní hrdinky Katniss Cinnu. Objevil se v prvních dvou dílech než ho podle románové předlohy tvůrci z děje "odpravili". Mezi jeho další herecké jednohubky patří snímky Leeho Danielse Precious a Komorník.

5) Dcera Zoë

K odpovědi na dotaz o svých největších úspěších by Lenny Kravitz - asi jako každý správný táta - zařadil svou dceru Zoë. Tím spíš, že z jeho ratolesti vyrostla talentovaná zpěvačka a především herečka. Devětadvacetiletá dědička uměleckého talentu působí aktuálně v seriálu Sedmilhářky. Hrála ale také v pokračování Šíleného Maxe, Fantastických zvířatech od J. K. Rowling nebo ve čtvrté řadě Californication, kde rovněž ukázala svůj působivý hlas. Tátovu krev zkrátka nezapře.

Vynechali jsme něco? Jaký je váš oblíbený moment Lennyho Kravitze? Rocková legenda přijede do pražské O2 Areny už zítra.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Umělci:

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!