Okoř i letos nabídne to nejlepší z české hudební produkce. Na open air festivalu vystoupí Chinaski či Tomáš Klus

Okoř i letos nabídne to nejlepší z české hudební produkce. Na open air festivalu vystoupí Chinaski či Tomáš Klus 

Letošní osmnácté narozeniny oslaví oblíbený jednodenní open air festival Okoř opět širokým výběrem českých populárních hudebníků. Pod hradem Okoř vystoupí 25. srpna Chinaski, Tomáš Klus, Michal Hrůza, Anna K. a další.

První ročník dnes již legendárního festivalu Okoř se v podhradí známé středočeské zříceniny uskutečnil již v roce 2000, letos tak svou plnoletost oslaví ve velkém stylu. Na festival totiž přijedou jedni z největších současných hudebníků české scény. Na své si tak přijdou fanoušci všemožných žánrů i věkových skupin. Na osmnáctém ročníku vystoupí Chinaski, Tomáš Klus, kapela TH!S, Mirai, Michal Hrůza, Anna K, Yo Yo Band a Xindl X.

Po třech letech se do podhradí vrací oblíbená kapela Chinaski, která zde letos vystoupí již po deváté. Letos zde navíc představí nové členy kapely – bubeníka Lukáše Pavlíka, baskytaristu Tomiho Okrese a klávesistu Jana Steinsdörfera. Fanoušci populární české kapely jistě nebudou ochuzeny o písně z poslední desky Není nám do pláče, ale i staré hity jako Každý ráno, Drobná paralela či 1. Signální.

Písničkář, herec, skladatel, ale i svého času dorostenecký mistr Evropy v moderním pětiboji – za tímto vším se skrývá jeden skromný interpret, který se na Okoř vrátí již po sedmé. Řeč je o Tomáši Klusovi, který před jedenácti lety prorazil na talentové soutěži s písní Dopis. Od té doby Tomáš skládá jednu píseň za druhou, ze kterých vzešly hity jako Cesta, Marie a spoustu dalších.

Dalším „čestným členem“ Okoře je i zpěvák Michal Hrůza, který zde letos vystoupí po šesté. Ten ve své hudební kariéře vystřídal již několik hudebních uskupení, od Brambor až po Kapelu Hrůzy. S ní od roku 2006 stačil vydat čtyři studiová alba, která obsahují hity Napořád či Bílá velryba. Známý je i filmovým fanouškům a televizním divákům – je autorem filmových písní k filmům Martin a Venuše či Lidice, v televizi se zase objevila jeho znělka k seriálu Vyprávěj.

Chinaski, Tomáš Klus a Michal Hrůza však nebudou jedinými interprety letošního plnoletého ročníku. Po šesté do podhradí zavítá i zpěvačka Anna K., se svým prvním EP po deseti letech existence přijede i kapela TH!S, po dvou letech zde vystoupí i jeden z našich nejúspěšnějších písničkářů současnosti, Xindl X. Svěží vítr na Okoř přinese mladá kapela Mirai, jejichž písně hraje nejedna česká rozhlasová stanice. Na své si však přijde i „starší“ generace – se svými největšími hity jako Karviná, Rybitví či Jedem do Afriky přijedou bardi české pop music Yo Yo Band.

Osmnáctý ročník jednodenního open air festivalu Okoř odstartuje v podhradí středočeské zříceniny 25. srpna od 14 hodin. Vstupenky jsou dostupné v předprodeji za 590 Kč.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!