Oidipus Tyranus se pro letošek loučí. Poslední představení v Praze chystá RockOpera již 14. června

Oidipus Tyranus se pro letošek loučí. Poslední představení v Praze chystá RockOpera již 14. června 

Jednu ze svých nejslavnějších oper dosud RockOpera Praha reprízovala alespoň jednou za půl roku. Letos ale nastává změna - pražští diváci mají v tomto roce možnost zhlédnout Oidipa naposledy již 14. června.

Svoji rockovou adaptaci Sofoklovy hry Král Oidipus odehrálo divadlo v tomto půlroce již jednou, na podzim se k němu ale RockOpera Praha již nevrátí.Chtěli jsme nechat větší prostor v současnosti velmi oblíbenému Vymítači. Oidipa navíc budeme v průběhu letošního roku ještě hrát v Bratislavě. Divákům, kteří jsou zvyklí navštěvovat představení na naší holešovické scéně, ovšem doporučujeme se na Oidipa zajít podívat 14. června. Znovu ho totiž odehrajeme nejdříve v roce 2019,“ říká klávesista, skladatel a umělecký ředitel RockOpery Praha Milan Steigerwald.

Červnová repríza přinese i další exkluzivitu. Tvůrci na ní představí videoupoutávku k nové připravované opeře, která rozšíří jejich slavnou antickou sérii složenou z Oidipa Tyrana, 7 proti Thébám a Antigony. „Podrobnější informace o chystaném díle si zatím necháváme pro sebe. Vyzradíme je až na Oidipovi. Kdo se chce dozvědět více, ať přijde. Máte se na co těšit,“ tajemně se usmívá zpěvačka, libretistka a výkonná ředitelka Pavla Forest.

Vstupenky na 14. června jsou v prodeji již nyní. Hlavní role krále Oidipa se opět zhostí jeden z předních tuzemských metalových zpěváků Honza Toužimský z Arakainu.

Úvodní fotografie: Nicola Bernard

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

RockOpera Praha nabízí i další akce

Místo konání: RockOpera Praha

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!