Herečka Vanda Hybnerová otevře víkendový fotoateliér na výstavě v Obecním domě

Herečka Vanda Hybnerová otevře víkendový fotoateliér na výstavě v Obecním domě 

Návštěvníci výstavy Česká divadelní fotografie 1859–2017 v pražském Obecním domě mají možnost se nechat o víkendu od 26. do 27. května zvěčnit herečkou Vandou Hybnerovou, známou pro roli v Divokých včelách či Rodinném filmu.

V hereččině fotoateliéru se návštěvníci mohou převléknout do kostýmů, využít nachystaných rekvizit a dekorací, a na pořízeném snímku se tak stát Hamletem, Prodanou nevěstou, Faustem či Markétkou. Tuto sobotu a neděli bude otevřen vždy od 10 do 19 hodin. Pokud byste ho nestihli navštívit tento víkend, možnost máte ještě mezi 9. a 10. červnem.

Výstava Česká divadelní fotografie 1859–2017 nabízí pohled na české divadlo objektivem fotografů jednoho a půl století. Představuje portréty hereckých hvězd, fotografie inscenací i pohledy do divadelního zákulisí. Autory snímků jsou mimo jiné František Drtikol, Miroslav Hák, Václav Chochola a Jaroslav Krejčí. Najdete zde také snímky pocházející ze slavného fotografického Ateliéru Langhans a řady dalších.

Expozice seznámí i s řadou aspektů historie českého divadla a fotografie, přinese srovnání historických a současných propagačních fotografií a materiálů divadel, dokumentaci důležitých momentů našich dějin, ve kterých divadelníci sehráli významnou roli, či exponáty fotografické techniky.

Součásti výstavy je i doprovodný program. Pro dospělé zájemce jsou připraveny workshopy s renomovanými fotografy – Viktorem Kronbauerem a Vojtěchem Brtnickým – či seminář Josefa Ptáčka o problematice divadelní fotografie, který se koná v rámci FotoŠkoda Festu.

Děti si mohou navíc během prohlídky výstavy na malé divadelní scéně vyzkoušet ovládání světel i pohyb točny a na animační dílně si vyrobit vlastní animovaný film na téma Prodané nevěsty. S divadelní fotografií je blíže seznámí i připravené pracovní listy.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Obecní dům nabízí i další akce

Místo konání: Obecní dům

Další novinky z umění

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!