Festival Prague Summer Nights se vrací do Stavovského divadla. Láká na Figarovu svatbu i Kouzelnou flétnu

Festival Prague Summer Nights se vrací do Stavovského divadla. Láká na Figarovu svatbu i Kouzelnou flétnu  

Do České republiky se i tento rok vrátí Prague Summer Nights, hudební festival mladých umělců, který se v české metropoli poprvé představil v roce 2015. Návštěvníkům nabídne plnohodnotnou operu, orchestrální představení, koncerty komorní hudby i kabaretní programy, a to na historických místech Prahy a Tábora.

Festival Prague Summer Nights letos slaví čtyři roky a slibuje ten největší i nejvýznamnější ročník od svého vzniku. Celkem se do něj v termínu od 18. června do 16. července zapojí 120 zpěváků, hudebníků, dirigentů, režisérů, klavíristů a uměleckých pracovníků, a to z více než dvaceti zemí. České publikum se tak letos dočká dvou nejoblíbenějších Mozatových oper - Kouzelné flétny a Figarovy svatby, které se odehrají v pražském Stavovském divadle, jediným dosud existujícím divadlem, kde Mozart působil. 

Prague Summer Nights dává aspirujícím operním i orchestriálním profesionálům možnost vystupovat na evropských historických místech. Festival letos doveze do České republiky tenorovou superstar Lawrence Brownlee i ikonickou mezzosopranistku Rosalind Plowright. Ti vystoupí společně se sborem Prague Summer Nights. Chybět nebude ani klarinetista Berlínské filharmonie Walter Seyfarth, který vůbec poprvé zahraje klarinetový koncert W. A. Mozarta v A-dur, a violoncelista Amit Peled, jenž se vrátí do Prahy, aby zopakoval představení Dvořákova koncertu pro violoncello v B-moll. A připraveno toho bude mnohem více. Kompletní program seženete na oficiálních stránkách festivalu. 

“Náš festival Prague Summer Nights je skutečně jednou z předních škol pro mladé umělce a hudebníky svého druhu,” říká zakladatelka a předsedkyně pořádající společnosti Classical movements, “s tak intenzivní průpravou z odborné školy Prague Summer Nights, která připravuje naše mezinárodní obsazení studentů, aby vystoupili ve všech těchto výjimečných místech v srdci Evropy, ve stopách velkých skladatel, festival Prague Summer Nights byl pečlivě navržen tak, aby poskytoval dokonalý učební plán a koncertní zkušenost pro zpěváky a hudebníky z konzervatoře.” 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Stavovské divadlo nabízí i další akce

Místo konání: Stavovské divadlo

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!