8 tipů, kam v Praze vyrazit na oslavy Dne dětí

8 tipů, kam v Praze vyrazit na oslavy Dne dětí  

Již za týden vypukne Mezinárodní den dětí. Neseďte doma a vyrazte se svou rodinou za zábavou. Máme pro vás osm tipů, kde můžete dětský den oslavit v hlavním městě.

1. Polaris v Planetáriu

Přijďte se prvního června odpoledne trochu ochladit do Planetária ve Stromovce. Premiéru tu bude mít nový pořad Polaris, při kterém zažijete dobrodružství mezi ledovci, stav beztíže nebo se proletíte prstenci planety Saturn. Děti se dozví informace o polárních oblastech, souhvězdích na noční obloze, kosmonautice nebo proč se na Zemi střídají roční období. Plné vstupné činí 150 korun, dětské 90 korun. 

2. Zábava v pražské zoo

Užijte si 1. června Den dětí v trojské zoologické zahradě, která se loni umístila na pátém místě v žebříčku nejlepších zoo z celého světa. Na akci jako tradičně spolupracuje pražská městská policie. Malí návštěvníci se kromě zvířátek mohou těšit i na spoustu atrakcí a soutěží o ceny. Všechny děti do 15 let mají vstup za symbolickou jednu korunu

3. Soutěž v Muzeu Karla Zemana

V Muzeu Karla Zemana máte možnost si od 1. do 3. června zahrát speciální hru Mezi literaturou a filmem, na které vás čekají zapeklité i jednodušší otázky. Soutěžit se bude v týmech od 3 do 8 členů, proto s sebou vezměte celou rodinu a nezapomeňte se předem registrovat na konkrétní termín. Týmy, které se dostanou do cíle, čeká výhra i slosování o knížky a filmy. Více informací zde.  

4. Pouť v areálu Chodovské tvrze

Chodovská tvrz si připravila na 1. června pouťové odpoledne pro děti. Nejmenší si mohou zahrát nejrůznější hry včetně deskových, svézt se na kolotoči, vyřádit se na skákacím hradu i na střelnici nebo se zúčastnit výtvarných dílen. V 17 hodin je čeká pohádka Suprkluk, které na zdejším nádvoří odehraje Studio Damúza. Více informací zde.

5. Historické vlaky v Braníku

Kdo rád jezdí vlakem, neměl by v sobotu 2. června chybět na nádraží v pražském Braníku. Těšit se můžou na bohatý celodenní program. Ze zdejší stanice budou vyjíždět na okružní jízdy po Praze parní a motorové vlaky, k vidění bude výstava vozidel a budete se moci svézt po vlečce depa Kačerov. 

6. Na Mumie světa zadarmo

Vyrazte o víkendu od 1. do 3. června do areálu holešovického Výstaviště na výstavu Mumie světa. Všechny děti, které v tomto termínu přijdou v doprovodu dospělé osoby, budou mít vstup zdarma. Na jednu dospělou osobu je omezen počet tří dětí. Navíc si malí návštěvníci budou moci vyzkoušet psaní hieroglyfů a napsat si tak své jméno písmem starým několik tisíc let. Více informací zde.

7. Hra o ceny v Muzeu hlavního města Prahy

Pátrací hru chystá na sobotu 2. června Muzeum hlavního města Prahy. Účastníci hry nasbírají 6 razítek na šesti stanovištích ve všech třech objektech muzea, kde se naučí počty císaře Karla IV. nebo rozluští renesanční šifru, a po splnění všech úkolů si vylosují cenu, třeba hračku nebo knížku. Čeká je i focení ve středověkém oblečení a v neposlední řadě vstup na všechny výstavy muzea zdarma. Více informací zde.

8. Odpoledne pod Petřínem

Sobotní odpoledne 2. června můžete strávit v prostředí zahrad pod Petřínem, kde na vaše děti navíc čeká bohatý program. Těšit se mohou na bublinkovou show, pohádku spojenou se šermířským představením a různé soutěžní sportovní aktivity. Na akci nebudou chybět hasiči, policisté a záchranáři, kteří vás seznámí se svou každodenní prací. Více informací zde.

Foto: Pixabay.com

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!