Divadelní program Colours of Ostrava láká na Cirk La Putyka, Divadlo Bolka Polívky či Čtyři dohody Jaroslava Duška

Divadelní program Colours of Ostrava láká na Cirk La Putyka, Divadlo Bolka Polívky či Čtyři dohody Jaroslava Duška 

Divadlo na mezinárodním festivalu Colours of Ostava rozhodně nesmí chybět. Kromě Divadla Bolka Polívky, Čtyř dohod Jaroslava Duška, Cirk La Putyka a VOSTO5 se chystají i další soubory v rámci rodinné zóny ČEZ Family Park a fóra Meltingpot.

Ve dnech 18. až 21. července v průmyslovém areálu Dolních Vítkovic v Ostravě nabídne festival Colours of Ostrava na 21 venkovních i krytých scénách přes 350 programových bodů. Jedná se o koncerty, workshopy, diskuze v rámci fóra Meltingpot, filmy, výtvarné akce a samozřejmě i divadlo.

Cirk La Putyka s sebou přiveze inscenaci Biograf, ve které se návštěvníci přenesou v čase do doby, kdy existovaly biografy a vše bylo jen černobílé a němé. Mezi již tradičními soubory festivalu patří divadlo VOSTO5 s improvizovaným Stand’artním kabaretem, jež je doprovázeno vlastní kapelou SNAHA.

V multifunkční aule Gong bude na letošním ročníku festivalu Colours of Ostrava uvedena autorská inscenace Bolka Polívky s názvem Šašek a syn. Tato inscenace měla premiéru loni v únoru v brněnské divadelní scéně, ve které se král všech šašků snaží převychovat mladého šlechtice v šaška. „Nezná matku svou, ni otce svého. Vychován v ústavu pro odložené děti šlechticů. Vychován ve zbroji. Převychován však v šaška. A to vše za trest a v sedmi obrazech, v zajetí šaškujících gerontů. Příliš krásný, než aby byl šaškem na kmetišti dějin...,“ uvádí Bolek Polívka.

A v neposlední řadě se představí Tři tygři neboli trojice mladých herců, kteří nabídnou estrádní varieté kabaretního typu, a i Čtyři dohody Jaroslava Duška, které se objeví v aule Gong. V rodinné zóny ČEZ Family Park je možné zažít Pišlické příběhy Ivanem Trojanem a v rámci Meltingpot zase Miss Amerika Miřenky Čechové.  

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Areál Dolní Vítkovice nabízí i další akce

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!