Festival Benátská! láká na české i zahraniční interprety. Dorazí Jaromír Nohavica i Bonnie Tyler

Festival Benátská! láká na české i zahraniční interprety. Dorazí Jaromír Nohavica i Bonnie Tyler  

Festivalová sezóna se pomalu blíží a spolu s tím představují jednotlivé festivaly poslední jména letošních ročníků. Liberecká Benátská! Letos opět láká na český i zahraniční jména. A kdo tedy do areálu Vesec ve dnech od 26. do 29. července dorazí?

Již 26. ročník festivalu Benátská! nabídne koncert zpěvačky s nezapomenutelným hlasem Bonnie Tyler, která se do České republiky vrací po třech letech. Návštěvníci se tak mohou těšit na její kultovní hity, mezi něž bezesporu patří Total Eclipse of the Heart či I Need a Hero. Z Německa pak do Liberce dorazí Guano Apes, kteří na festivalu oslaví 20 let své existence. Slibují proto pořádný narozeninový večírek a nezapomenutelnou rockovou show. 

Stejné výročí jako Guano Apes na festivalu oslaví i česká kapela Divokej Bill, jejíž koncertní set proběhne v pátek 27. července, a to přesně mezi koncerty Bonnie Tyler a Guano Apes. “Ukážeme jim, jak se to dělá v Čechách,” směje se frontman Vašek Bláha a dodává: “Když jsme začínali, byl festival Benátská noc jednou z největších met, kde jsme chtěli hrát. Nakonec tady budeme již po několikáté. Je to doslova a do písmene srdcovka. Náš basák Jurda tady potkal svoji ženu. Je s ní už 17 let, mají dva super kluky, kteří už s námi chodí taky hrát.”  

V sobotu se pak návštěvníci Benátské! dočkají jediného letošního open air vystoupení Jaromíra Nohavici, ve čtvrtek pak bude hlavní festivalové pódium patřit kapele Olympic. “Koncert půjde ve šlépějích neuvěřitelně povedeného a úspěšného koncertu k 55. výročí vzniku kapely Olympic, který se konal koncem loňského roku v O2 areně, spolu s hosty a původní sestavou kapely z let 1963 až 1965,” lákají organizátoři.  

V programu pak nechybí ani interpreti, jako jsou Aneta Langerová, Ben Cristovao, Miro Žbirka, ATMO music, Katarína Knechtová, Lipo, Jelen či Marie Rottrová. Rockery pak bezesporu potěší vystoupení kapel Arakain, Dymytry, Krucipüsk či Škwor. Vstupenky jsou v prodeji v internetovém předprodeji. Celofestivalový vstup seženou zájemci za 1 590 korun. K dispozici jsou ale rovněž lístky na jednotlivé festivalové dny.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Sportovní areál Vesec nabízí i další akce

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!