Opavská klubová noc FreiPlatz nabídne multižánrové koncerty, výstavu a DJs

Opavská klubová noc FreiPlatz nabídne multižánrové koncerty, výstavu a DJs 

Už v pátek a v sobotu dojde k propojení opavských hudebních klubů, barů, kaváren, restaurací a veřejného prostoru s multižánrovým programem, který nabízí další pokračování Opavské klubové noci FreiPlatz. Na několika scénách se uskuteční koncerty, taneční i poslechové večírky a mnoho dalšího pestrého programu.

Dvoudenní hudební festival Opavská klubová noc FreiPlatz letos poprvé rozproudí krev v žilách všem milovníkům klubové scény či multižánrových festivalů. V pátek 25. května a v sobotu 26. května se prostorech místních klubů a veřejných míst, jako jsou Gottfrei, Music Club 13, Frei Bar, Jazz Café Club Evžen, Myslivna či galerie Cella a kaple sv. Alžběty, odehraje hudební maraton, jaký Opava dlouho nezažila. K tradičním místům se nově připojí i galerie U Dvou dobráků a Lidový dům. Nebude chybět ani open-air scéna na dvoře za galerií Gottfrei.

Zahájení festivalu obstará v pátek od 18 hodin na Open Air scéně výstřední sestava dvou DJs zvaných Fake Bear. Pak už se to rozjede naplno a na pódiích se budou střídat hvězdy malého i velkého formátu. Organizátoři lákají například na americkou zpěvačku žijící v Praze Tonyu Graves, kterou mnozí z vás jistě znají z kapely Monkey Business. Zpěvačka, která se nezalekne žádného stylu a bez problémů zvládá blues, swing, rock, pop i funk, vystoupí v pátek od 20 hodin na venkovní scéně. Poté by měli zbystřit všichni hip-hopoví fanoušci, protože funky královnu na pódiu vystřídá hip-hopový král, respektive kapitán – Kapitán Demo. U rapu pak zůstaneme, jen se přesuneme na scénu do Music Clubu 13, kde odpálí půlnoc Mc Gey.

Sobotní podvečer a večer pak bude patřit například kapele Nylon Jail, která si v roce 2014 vysloužila ocenění objev roku od novinářských cen Vinyla. Ve své tvorbě kombinují akustickou a elektronickou hudby, tedy prvky, které jsou často jednotlivě v protipólu, avšak zde se stávají jednotnou hudbou plnou energie a různorodosti. Kromě výše zmíněných jmen se návštěvníci mohou těšit na mnoho dalších interpretů. V pátek vystoupí například garage-alternative kapela Tamala či domácí popová kapela Naděje. V sobotu vám rozhoupe boky blues-folková opavská partička Dobrozdání či indie-popoví The Envlps.

Protože se jedná o multižánrovou událost, uskuteční se v rámci festivalu také výstava umělce a skladatele Michala Mitra Music box (cc) a OSC^n, jejíž vernisáž proběhne v pátek v 18 hodin před Hovornami na Masarykově třídě. V Matičním domě bude pak probíhat výstava a zároveň performance Gabriely Vaškové a Nicole Fialové s názvem Trash Esthetics. V sobotu se můžete od 14 do 18 hodin zúčastnit workshopu Jak si jednoduše postavit vlastní analogový syntezátor bez pájení. V 19 hodin se představí účastníci workshopu během svého koncertu, které po ukončení praktické části workshopu přizve Michal Mitro k vystoupení v Temporary Noise Orchestra. Členové orchestru zahrají na své nově postavené syntezátory.

Opavská klubová noc FreiPlatz se koná dvakrát ročně, vždy v květnu a říjnu. Letošní květnový festival proběhne od 25. do 26. května. Vstupenky je možné v předprodeji zakoupit až do pátku ve Sluně na Horním náměstí v Opavě. V předprodeji je cena dvoudenního vstupu 360,- a studentského dvoudenního vstupu 190,-. V den festivalu lze zakoupit také jednodenní vstup za 340,-, cena dvoudenní vstupenky pak bude 390,-.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Opavská klubová noc FreiPlatz nabídne multižánrové koncerty, výstavu a DJs
 

Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!