Elektronický mág Gary Numan potěší poprvé české fanoušky. S sebou přiveze svou postapokalyptickou desku

Elektronický mág Gary Numan potěší poprvé české fanoušky. S sebou přiveze svou postapokalyptickou desku  

Průkopník elektronické hudby Gary Numan se konečně chystá do České republiky! Svůj první pražský koncert, na nějž dorazí s doprovodnou kapelou, se uskuteční 22. listopadu v Lucerna Music Baru.

Gary Numan zahájil svou hudební kariéru již v roce 1977 a hned svými prvními alby, které vydával s kapelou Tubway Army i sólově, dosáhl na přelomu 70. a 80. let velkých úspěchů. Pomohly mu k tomu singly jako Cars či Are Friends Electric?. A nebyla to jen hudba s postpunkovým nádechem, kterou zaujal fanoušky, ale také jeho androidí stylizace. Později však zájem o jeho hudbu začal opadat. Numan tento pokles ale zastavil v polovině 90. let, když se přiklonil k rockově industriální hudbě a zahájil další etapu své kariéry. 

Od devadesátek počty prodaných alb rostou a s nimi i množství lidí na koncertech. Jako prozatimní vrchol této jeho druhé kapitoly fungování je právě jeho poslední, v pořadí již 21. studové album Savage: Songs From A Broken World, s nímž slaví po více než dvou dekádách návrat do britské albové Top 10. Deska vypráví novelu přibližující život na Zemi v blízké budoucnosti. Popisuje apokalyptický stav po globálním oteplování, kdy veškerá technologie vymizela a půda se proměnila v pouhou pouštní pustinu, jídla a vody je nedostatek a lidská laskavost se stala jen vzdálenou vzpomínkou.  

“Písničky jsou o tom, jak lidé reagují a chovají se v tak děsivém prostředí,” přibližuje své songy Numan, “je to o zoufalé potřebě přežít a člověk udělá strašné věci, aby toho dosáhl. Pak ho pronásleduje jeho svědomí. Touha po odpuštění a nález jakés náboženské knihy uvolní prostor náboženství, a to je ten začátek pravého konce.” Producentem nahrávky se stal Numanův dlouhodobý spolupracovník Ade Fenton. 

Do Prahy dorazí hudebník se svou poslední deskou Savage: Songs From A Broken World 22. listopadu, kdy vystoupí v Lucerna Music Baru. Jako předskokan zahraje americká art-rocková kapela Nightmare Air. Vstupenky na koncert jsou k dispozici v internetovém předprodeji od 18. května, a to za 690 korun. Na místě se v den konání koncertu cena vyšplhá na 790 korun.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Lucerna Music Bar nabízí i další akce

Umělci:

Místo konání: Lucerna Music Bar

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!