Scarlxrd s sebou přivezl doslova pekelnou show. Chyběly jen plameny

Scarlxrd s sebou přivezl doslova pekelnou show. Chyběly jen plameny 80%

Britský rapper Scarlxrd se poprvé představil českým fanouškům v pražské MeetFactory a málem jim vyřval díru do hlavy. Doslova koncert plný ostrých a agresivních beatů, hněvu a zoufalství.

Marius Listhrop známější pod pseudonymem Scarlxrd začínal v roce 2012 jako youtuber pod přezdívkou Mazzi Maz. Po dvou letech se přidal do rap core kapely Myth City jako zpěvák. S touhle formací započal svou hudební kariéru a postupně spolu s ní dobýval britskou rapcore scénu. Od roku 2016 pracuje již na sólových projektech a aktivně vydává track za trackem. S novými kousky z alba DXXM se letos vydal na evropské turné a Praha na seznamu samozřejmě nechyběla. Svůj screamo rap českým fanouškům představil 20. května v MeetFactory.

Spolu se Scarlxrd přijel český rapper Redzed, který se zhostil role supportu. Jeho set byl poměrně krátký, všeho všudy byl před publikem dvacet minut, ale bohatě to stačilo k tomu, aby všechny přítomné nažhavil na následující screamo show. Už při vystoupení Redzedho se vepředu vytvořil hlouček fanoušků, kteří to tam rozjížděli ve velkém. Nicméně větší vřava teprve následovala.

Po vystoupení českého rappera měli fanoušci dostatek času, aby se venku nadýchali čerstvého vzduchu a psychicky se připravili agresivní beaty. V této čtyřicetiminutové pauze se prostory MeetFactory ještě o trochu zaplnily. Scarlxrd u nás sice zatím nemá moc velkou základnu fanoušků, ale ten prvotní základ se už vytvořil. Nevídaným jevem nedělního večera byl včasný příchod obou rapperů. U rapových koncertů, a hlavně na festivalech, to totiž nebývá vůbec zvykem. Může se stát, že diváky nechají čekat i dvě hodiny. To se však nestalo a Scarlxrd přišel dokonce o pár minut dříve.

I když účast na pražském koncertu nebyla nijak valná, na atmosféře to neubíralo. Scarlxrd nemusel vůbec začínat velkým hitem, protože fanoušci ho doslova žrali od první chvíle. Zprvu odvážně přišel v tričku, ale stačil jeden track a už se svlékal. Teplota v sále rychle stoupala. V podstatě i ti, kteří stáli vzadu, pociťovali horko, a není třeba se zmiňovat o prostorách před pódiem. Tam si trika svlékali už i fanoušci.

Ve svých třiadvaceti letech se tomuto umělci daří celkem úspěšně dobývat rapcoreovou scénu napříč Evropou. Avšak stále je to začínající umělec, který má za sebou zatím jen dva roky sólové kariéry. Na vystoupení to bylo trochu znát, ale dá se říct, že je to zanedbatelný fakt. Fanoušci si užívali každou minutu a v centru u pódia se neustále tvořily moshpity. Ne jednou se moshpit roztáhl až do půlky sálu a ke konci se vytvořil také circle moshpit. Pokaždé, když se někdo z lidí zepředu odsunul dozadu, bylo znát, kde stál. Pivo totiž doslova létalo vzduchem. Kdyby se prostory smíchovského klubu víc zaplnily, pravděpodobně by zdi ten tlak neustály. Už takhle byl problém s poničeným pódiem.

Klidný nedělní večer to tak rozhodně nebyl. Místy Scarlxrdova show dostávala až metalový nádech. Našlo se dokonce i pár odvážlivců, kteří vylezli na stage a skákali do davu. Security párkrát musela i zasahovat, aby rozjařené fanoušky trochu utlumila. Pro samotného zpěváka to musel být večer jako ve fitku, protože show téměř celou proskákal. Škoda jen, že svůj set natáhl jen na hodinu. Přesto ale dokázal vytvořil pekelnou atmosféru.

Zdroj fotografie: oficiální facebook interpreta 

Názor informuji.cz: 80%

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

MeetFactory nabízí i další akce

Místo konání: MeetFactory

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!