Hrady CZ lákají na hudební stálice i nové tváře. Vystoupí Tomáš Klus, Lenny i kapela Škwor

Hrady CZ lákají na hudební stálice i nové tváře. Vystoupí Tomáš Klus, Lenny i kapela Škwor  

Již po čtrnácté objede česká i moravská podhradí putovní festival Hrady CZ. V atraktivním prostředí památek láká na koncerty Divokýho Billa, Tomáše Kluse, Mandrage a dalších.

Festival Hrady CZ se letos zastaví na pěti českých a třech moravských hradech. Láká na české hudební stálice, ale rovněž na mladé hudebníky. Návštěvníci se tak mohou těšit na kapely, jako jsou Divokej Bill, Rybičky 48, Mandrage, či na písničkáře Tomáše Kluse. V programu ale nebudou chybět ani hudebníci, kteří se festivalu ještě nikdy nezúčastnili. Mezi nimi jsou například zpěvačka Lenny, rockeři z kapely Škwor, energická formace Jelen, rapper Marpo či duo Slza

Svou festivalovou šňůru odstartují Hrady CZ v pátek a sobotu 13. a 14. července na hradě Točníku. V průběhu léta ale navštíví rovněž Kunětickou horu, Švihov, Rožmberk nad Vltavou, Veveří a Hradec nad Moravicí a Bouzov. Jako poslední se dočká své hudební nálože jako již tradičně Bezděz. Kromě výše zmiňovaných interpretů se návštěvníci jednotlivých hradních zastávek dočkají také Horkýže Slíže, J.A.R., Monkey Business, Majka Spirita, Plexis, Ivana Mládka, Visacího zámku, Vypsané Fixy či Pražského výběru

Ani letos nebude na Hradech chybět tradiční páteční hradní karneval s vyhlačováním těch nejlepších masek. Speciální program pak pro návštěvníky organizátoři připravují i v rámci oslav 100. výročí vzniku Československa. Návštěvníci festivalu budou moci využít bezplatného vstupu na prohlídku jednotlivých hradů. Chystají se rovněž doprovodné sportovní aktivity a rodinný program pro rodiny s dětmi. Samozřejmostí bude wi-fi zóna a ještě komfotnější bydlení ve speciálních kempech. 

Organizátoři nově pořádají talentovou soutěž pro začínající kapely v jednotlivých regionech Zahraj si s kapelou na festivalu Hrady CZ, do níž se přihlásilo sedmdesát kapel. Z nich vzejde v každém regionu jedna vítězná, která si pak bude moci zahrát na konkrétní zastávce Hradů. Hlasovat lze na facebookové stránce festivalu do konce května. 

Zájemci mohou navíc až do 31. května pořídit zvýhodněné vstupenky, a to v internetovém předprodeji sítě Ticketstream.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!