Vysoké skoky, placáky i hudební program. Na to láká letošní Desperados Highjump

Vysoké skoky, placáky i hudební program. Na to láká letošní Desperados Highjump  

Ani letos nebude v zatopeném lomu v Hřiměždicích chybět otevřené mistrovství České republiky v cliffdivingu Desperados Highjump. Nabídne evropskou i světovou špičku a to nejlepší z extrémního skákání do vody. Chybět ale nebude ani doprovodný kulturní program.

Nejstarší český závod v cliffdivingu se do žulového lomu v Hřiměždicích vrátí již po devatenácté. Evropské i světové špičky se během dvoudenního Desperados Highjump utkají ve skocích do vody z různých výšek - z 12, 16 a 20 metrů. Návštěvníci se ale mohou těšit rovněž na exhibiční skoky z vysokozdvižné plošiny, která skokany vynese až do výšky 33 metrů. Skákat se bude rovněž ze speciální pětimetrové houpačky a opravdovým hitem bude exhibice spashdivingu, skoků placáků z výšky nad 10 metrů. 

Kromě skoků připravují organizátoři také pestrý doprovodný program. “Každoročně chceme pro návštěvníky připravit něco nového. Proto vždy plánujeme jinou koncepci doprovodného programu. Stejně tomu bude i letos. Chceme, aby se lidé v lomu nenudili ani minutu,” vysvětluje jeden z pořadatelů Tomáš Jechort, “kromě účasti předních skokanů, máme zabookovaného zajímavého zahraničního hudebního interpreta a chystáme velkou adrenalinovou zónu v zadní části areálu.” 

Díky velkému úspěchu z loňského ročníku se na Desperados Highjump i letos vrátí anglicko-němečtí djové a producenti Smash Hifi. Ti si pro návštěvníky dokonce připravují speciální program. Fanoušci se mohou těšit rovněž na české djs a kapely, které vystoupí hned na několika hudebních scénách. “Highjump byl vždycky trochu jiná a odlišná akce. Troufám si tvrdit, že v rámci celé Evropy nemá obdobu. Jde o spojení podívané na špičkové sportovní výkony, ale i na možnost strávení pohodového víkendu u vody v plavkách s kamarády. To je jednou z hlavních myšlenek akce, kterou se snažíme naplňovat už téměř dvacet let,” dodává Petr Vančura, jeden ze zakladatelů Desperados Highjump.  

Desperados Highjump se letos uskuteční 3. a 4. srpna. Pro návštěvníky organizátoři připravují stanové městečko i kvalitní a různorodé občerstvení. Vstupenky jsou k zakoupení v internetovém předprodeji sítě Ticketstream za 700 korun. 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Umělci:

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!