Francouzská zpěvačka ZAZ se vrátí do Prahy s novým albem

Francouzská zpěvačka ZAZ se vrátí do Prahy s novým albem  

Poprvé vystoupila v České republice před šesti lety na festivalu Colours of Ostrava. Od té doby se za tuzemskými fanoušky francouzská zpěvačka ZAZ pravidelně vrací. Další zastávku oznámila na únor příštího roku.

Nespoutaná hudebnice ZAZ, vlastním jménem Isabelle Geffroy, plánuje na podzim vydání svého nového studiového alba. To přijede samozřejmě představit také českým fanouškům, u nichž si získala svou energickou a sympatickou povahou velikou oblibu. Dočkají se jí na počátku příštího roku, a to konkrétně 17. února 2019, kdy vystoupí v pražském Fóru Karlín. Vstupenky na pražský koncert jdou do prodeje 22. května v 11 hodin. 

O tom, že je ZAZ nespoutanou hudební vichřicí, nepochybuje nikdo, kdo jí naživo zažil. Ve své hudbě snoubí tradici cikánského jazzu, francouzského šansonu, melodického popu, swingu i pouličního šramplu. To vše s příchutí latiny a flamenca. ZAZ navíc není žádnou hudební rychlokvaškou. Zpěvem si vydělávala na ulicích a sláva ji rozhodně nespadla do klína. Začínala jako součást hned několika bluesových a jazzových kapel, s nimiž objížděla noční kluby po celém světě. Repertoár jí tvořili nejen vlastní písničky, ale rovněž ty nejslavnější hity od Edith Piaf, Serge Gainsbourga či Charlese Aznavoura. 

Po návratu do Paříže nečekaně vyhrála pěveckou soutěž mladých talentů. A od té doby šla její popularita prudce nahoru. Debutového alba z roku 2010 se prodaly téměř dva miliony.  Kritiku i publikum si získala i svou druhou nahrávkou Recto Verso a deskami Paris a Sur la route. Mezi její nejznámější singly patří Je veux, On ira, Si či Si jamais j’oublie. Již na podzim se ale fanoušci dočkají zbrusu nových písní!

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Forum Karlín nabízí i další akce

Umělci:

Místo konání: Forum Karlín

Jazzová sekce

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!