Poslední důvod, proč se nezabít? Vždy se nějaký najde, nově i v Divadle na Palmovce

Poslední důvod, proč se nezabít? Vždy se nějaký najde, nově i v Divadle na Palmovce 

Studio PALM OFF se chystá uvést adaptaci populárního stejnojmenného blogu Poslední důvod, proč se nezabít. Slavnostní premiéra proběhne 18. května v Divadle pod Palmovkou za přítomnosti autorů blogu.

Jsme v prdeli. Všichni tři. Nebylo to tak vždycky, jednu dobu jsme měli slušně našlápnuto. Ale místo velkejch snů a plánů, který se ještě před pár lety zdály realizovatený, v nás už zůstala jediná touha: Bejt ráno schopnej vstát z postele a přežít další zkurvenej den. Ne, neumíráme na rakovinu, ani nás nečeká dvacet járů v lapáku. Máme co jíst, máme co pít, máme co hulit i s kym spát, ale ten pocit prázdnoty a sraček je někdy tak intenzivní, že si člověk neni jistej, jestli to dá. Ale vzdát se nám to nechce, tak jsme se rozhodli každej aspoň jednou tejdně najít nějakej hezkej a nosnej důvod, proč dál vést naše mrzký životy.

Tak sami sebe uvádějí autoři blogu Poslední důvod, proč se nezabít Petr Cífka, Jiří Vaněk a Anna Vodrážková. Právě jejich odlehčený blog plný cynických povídek se stal námětem nové divadelní hry v Divadle na Palmovce.

Dánové mají hygge. Češi mají Poslední důvod, proč se nezabít.

Tři kamarádi ve fázi "vynořující se dospělosti" se snaží porozumět sami sobě, najít své místo ve zběsile rychlé době a ideálně i toho parťáka do životní (ne)pohody. Autory blogu herecky ztvární Tomáš Dianiška, Barbora Kubátová a Jakub Albrecht. 

Dramaturg Ladislav Stýblo inscenaci Poslední důvod, proč se nezabít popisuje jako "autorský kabaret plný na živo hraných a zpívaných písniček s potenciálem stát se další nepřehlédnutelnou výpovědí generace dnešních třicátníků". O živou hudbu se na postarají Jakub Hlobil a Jan Nikendey.

"Poledním důvodem, proč se nezabít je Vetřelec 2. Můj vánoční film. Táta nám jednou koupil video a to byla první kazeta, kterou jsme si půjčili. Od tý doby na mě poručík Riplayová funguje líp než Popelka. Vetřelec je můj Mrazík," uvádí hru také Tomáš Dianiška, autor textu inscenace. Dianiška se v roce 1016 stal Talentem roku a za svůj autorský počin Mlčení bobříků byl také nominován na Ceny divadelní kritiky.

Slavnostní premiéra hry Poslední důvod, proč se nezabít proběhla 18. května.

Foto: Roman Dobeš

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Divadlo pod Palmovkou nabízí i další akce

Místo konání: Divadlo pod Palmovkou

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!