RockOpera chystá největší reprízu Barda Thödol. Dorazí i David Koller

RockOpera chystá největší reprízu Barda Thödol. Dorazí i David Koller  

Pražskou RockOperu čeká doposud největší repríza její mystické symfonicko-rockové opery Bardo Thödol. Kromě vernisáže fotografií se návštěvníci dočkají rovněž speciálního hosta – zpěváka Davida Kollera.

Repríza jednoho z umělecky nejambicióznějších projektů prvního pražského divadla určeného pro rockery Bardo Thödol, která proběhne ve čtvrtek 17. května, bude skutečně výjimečná. Spolu s inscenací dojde totiž rovněž k vernisáži fotografií Tři rocky, o které se postarala jedna z dvorních fotografek Rock Opery Soňa Šerá. „Toto ojedinělé divadlo je pro mě druhou rodinou. Výstava prezentuje moji lásku k němu, ale také můj pohled na jeho fascinující opery,“ vysvětluje fotografka.

Kromě Viktora Dyka, Honzy Toužimského, Pavly Forest, Miroslavy Pilcové či Petra Opavy, kteří v rockové opeře vystupují, se mohou návštěvníci těšit rovněž na speciálního hosta Davida Kollera. Ten se do RockOpery podívá vůbec poprvé, aby zahájil fotografickou expozici a pokřtil nový ilustrovaný program k Bardu Thödol.

RockOpera v Bardu Thödol, který se inspiruje výjevy z Tibetské knihy mrtvých, kombinuje pasáže vážné hudby i rockové a metalové party. „Z hudebního hlediska je Bardo Thödol rock napůl s klasikou. Hodně jsme se snažili pracovat se světlem, aby v opeře byly stíny, které obklopí umírajícího, když z něj vychází duše. Snažili jsme se do Barda zamontovat i nějaké 3D projekce,“ přibližuje inscenaci skladatel a klávesista Milan Steigerwald.

Rocková opera je mimo jiné i plná prvků nového cirkusu, obřích loutek i vizuálních efektů. O koncepci fyzického divadla se postarala Irina Andreeva z legendárního Teatr Novogo Fronta. Pomáhal jí při tom specialista na pyrotechnickou show Michael Bartizar a Michaela Hradecká ze Spitfire Company. „Pro operu jsme vytvořili příběh horolezce, který zemře při zdolávání hory. Přepadnou ho pak vize a představy,“ dodává libretistka a zpěvačka Pavla Forest.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

RockOpera Praha nabízí i další akce

Umělci: ,

Místo konání: RockOpera Praha

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!