Pražské Quadriennale se ozývá s ročním předstihem inscenací MUD s Halkou Třešňákovou

Pražské Quadriennale se ozývá s ročním předstihem inscenací MUD s Halkou Třešňákovou  

Největší mezinárodní přehlídka v oblasti divadla a scénografie Pražské Quadriennale spojila síly se Studiem Hrdinů, aby nabídla přesně rok před svým zahájením extrémní divadelní zážitek.

Performance MUD v čele s Halkou Třešňákovou, herečkou a choreografkou známou z webového seriálu Kancelář Blaník, se stane pozvánkou na další ročník Pražského Quadriennale, které se odehraje příští rok v termínu od 6. do 16. června v Průmyslovém paláci na pražském Výstavišti. Přesně rok před jeho zahájením, tedy 6. června 2018, se tak divadelní fanoušci dočkají ve Studiu Hrdinů stylizovaného rituálu, jenž si pohrává nejen s nenápadnou výměnou pozic mezi hercem a divákem, ale i s hranicí mezi realitou a imaginací.

„Betonová textilie, pytle na suť, igelit, sochařská hlína, instalatérské konopí, škrobové lepidlo, zářivky i žárovky. To všechno nastřádá během expresivního rituálu MUD Halka Třešňáková do zakouřeného sálu Studia Hrdinů,“ lákají organizátoři. O koncepci inscenace se postarali Zuzana Formánková a Ondřej Kinský. Ti si uložili složitý cíl – prozkoumání podstaty kostýmu a všech významů, které s sebou může divadlo nést.

Divadelní kostým se v inscenaci stává nejen samostatným scénickým prvkem, ale rovněž architekturou, která propojuje samotného performera i diváka s prostorem. Navazuje tak na úspěšnou výstavu Extrémního kostýmu na Pražském Quadriennale 2011, která se zaměřila na hranici mezi tělem, kostýmem, prostorem, světly i zvukem. MUD zároveň přiblíží jedno z témat dalšího ročníku této divadelní přehlídky, kterým bude znejistění hranice mezi akcí na scéně a manipulací s divákem.

Pražské Quadriennale scénografie a divadelního prostoru se poprvé odehrálo již v roce 1967. Jeho snahou bylo dostat do popředí kulturních událostí to nejlepší z divadelního designu, scénografie a divadelní architektury. Již od svého založení se každé čtyři roky snaží o přiblížení současné scénografie nejen umělcům, ale rovněž široké veřejnosti. V programu proto nechybí výstavy, festivaly ani vzdělávací programy podporující kreativní pokrok, experimentování a inovace.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Místo konání: Studio Hrdinů

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!