Krásný a prokletý G-Eazy naplnil všechna očekávání

Krásný a prokletý G-Eazy naplnil všechna očekávání90%

Vůbec poprvé se na českém pódiu objevil americký rapper G-Eazy. Již od oznámení pražského koncertu se ve vzduchem linulo velké očekávání. A bylo naplněno.

Kalifornský rapper Gerald Earl Gillum aka G-Eazy se v rámci turné s novým albem The Beautiful & Damned (2017) zastavil i v Praze. 11. května ve Fóru Karlín uskutečnil svůj vůbec první koncert u nás, přestože v hudební sféře není žádným nováčkem. Na kontě má již pět studiových alb, několik mixtapů a singlů. A my jsme rádi, že se konečně rozhodl do svého seznamu zařadit i Prahu.

Deska The Beautiful & Damned čítá 20 tracků a společně s G-Eazym se na pár z nich podílelo i několik dalších hvězd současné hudební scény, například Halsey, Cardi B, A$AP Rocky nebo Charlie Puth. Všichni zmiňovaní na koncertu zazněli, bohužel však pouze přes nahrávky.

Průběh celého pražského vystoupení si rapper dopředu pečlivě naplánoval a svůj hodinu a půl dlouhý set rozdělil na tři části. První s názvem Act I The Beautiful zahájil singlem The Beautiful & Damned. G-Eazy se v podstatě nemusel ani moc snažit, protože ho fanoušci žrali již od první minuty, co přišel na stage. Kde komu mohly upadnout uši z toho řevu, který natěšení fanoušci předvedli. Tato část se více méně věnovala hlavně skladbám z nového alba, a kromě The Plan a I mean it, které byly doprovázené poměrně velkými moshpity, volil spíše skladby klidnějšího rázu. Bylo celkem znát, že všichni čekají na větší rozjezd.

Ten přišel až téměř po hodině, kdy odstartovala druhá část Act II Damned. To už v sále začalo dokonce hořet. Za G-Eazym se najednou rozhořely plameny na obrazovce a z něžně nebeského vizuálu se přešlo na pekelné plameny. V podstatě celou touhle částí se v sále před pódiem rozpoutávaly moshpity a ani fanoušci na balkóně nezůstávali jen tak stát.  

Nicméně nebyl by to Gerald Earl Gillum, kdyby nepochválil české ženy. Mezi singly si udělal krátkou řečnickou pauzu, ve které zmiňoval o kráse českých žen. Mimo jiné se omluvil za to, že za celých deset let své hudební kariéry nenavštívil Českou republiku a rovnou slíbil, že se vrátí.

Závěrečná část Act III Epilogue obsahovala ty největší hity, které ho proslavily po celém světě. Momentálně nejstreamovanějších singl, Him and I, nahrál spolu se svou přítelkyní Halsey. Je to sice love song, sál se ale i tak rozezpíval kompletně celý. Nechyběl ani singl Me, Myself & I a No Limit. V půl jedenácté se G-Eazy spolu se třemi hudebníky, kteří ho během vystoupení doprovázeli, rozloučil. Mnozí si však přáli, aby ještě pokračoval.   

Zdroj fotografie: Karolína Grofová

Názor informuji.cz: 90%

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Forum Karlín nabízí i další akce

Umělci:

Místo konání: Forum Karlín

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!