V netradiční hudební stage se promění pražský Mánesův most. Vystoupí Mydy Rabycad i němečtí Kraftklub

V netradiční hudební stage se promění pražský Mánesův most. Vystoupí Mydy Rabycad i němečtí Kraftklub  

V současné době se o pražských mostech hovoří především v negativním slova smyslu. Snad každý zná kauzu kolem Libeňského mostu či zřícené lávce v Troji. Česko-německý fond budoucnosti se však zaměří během svých dvacátých narozenin na Mánesův most, z něhož vytvoří neobvyklou kulturní scénu.

„I když se mosty v Praze staly v poslední době spíše jablkem sváru, je jejich smyslem lidi spojovat, a my jsme rádi, že můžeme oslavit naše jubileum na tak symbolickém a krásném místě,“ vysvětlují ředitelé Česko-německého fondu budoucnosti Tomáš Jelínek a Petra Ernstberger, „srdečně všechny zveme na oslavu dobrých vztahů Čechů a Němců. Nebude chybět nic z toho, co naše národy spojuje: kultura, historie a kreativita, dobré pivo a jídlo, a dokonce ani fotbal nebo sklářská tradice.“

Díky aktivitě Česko-německého fondu budoucnosti ožije Mánesův most 2. června hudbou, divadlem, literaturou i sportovními aktivitami či dětskými atrakcemi. Organizátoři lákají na to nejlepší ze současné české i německé hudební scény. Z Německa dorazí postrockeři Adulescens, punkoví Itchy a písničkář Xavier Darcy. Za Českou republiku pak vystoupí skupina Mydy Rabycad, zpěvačka Never Sol, písničkář Thom Artway a zpěvák Ondřej Ruml. Hudebním vrcholem festivalu pak bude vystoupení jedné z nejpopulárnějších německých kapel současnosti Kraftklub.

Divadelní program potěší jak velké, tak malé návštěvníky. Studio Damúza a Divadlo jednoho Edy dovezou celou řadu pohádek. Své umění předvedou ale i Teatr Novogo Fronta či Grotest Maru, originální berlínský site specific theater. Děti se mohou těšit rovněž na kreativní dílničky a pro sportovní nadšence nebude chybět sportoviště s výhledem na Pražský hrad, na kterém se mohou utkat ve fotbale.

Na své si přijdou rovněž milovníci literatury. Mánesův most se totiž dočká i komiksového workshopu či scénického čtení románu Jaroslava Rudiše Národní třída. Na mostě zaparkuje rovněž diskuzní tramvaj, v níž se budou řešit otázky aktuálních česko-německých vztahů, a to za přítomnosti politiků, architektů, novinářů i zástupců Česko-německého fondu budoucnosti. A samozřejmě nebudou chybět ani ochutnávky české i německé kuchyně.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!