Výroba vlastního zemětřesení i Dům nanohrůzy. Nejen to nabízí letošní Veletrh vědy

Výroba vlastního zemětřesení i Dům nanohrůzy. Nejen to nabízí letošní Veletrh vědy 

Na výstavišti v PVA EXPO PRAHA v Letňanech se na čtvrtém ročníku Veletrhu vědy od 7. do 9. června představí přes osm desítek vědeckých institucí, univerzit a firem. Ve více než 100 expozicích najdete improvizované laboratoře a nejrůznější interaktivní exponáty.

Zájemci si na Veletrhu vědy vyzkoušejí experimenty v různých vědeckých oborech a zapojí se do workshopů a vědeckých dílen. Budou si moci zkusit práci ve fotokomoře nebo nahlédnout pod ruce vědců v improvizované laboratoři analytického chemika.

Prostřednictvím virtuální reality přeneseme návštěvníky z veletrhu i do středověkého hradiště nebo laboratoře známého českého chemika Antonína Holého. Lidé si mohou vyrobit vlastní zemětřesení, seznámí se se superpočítači, výzkumem parazitů, lasery či falzátorskými postupy v Padělatelském doupěti Ústavu pro českou literaturu AV ČR a mnohé další,“ dodala PR manažerka veletrhu Andrea Saláková.

Foto: archiv Veletrhu vědy

Stánky vystavovatelů doplní přednášky, science show i dokumentární filmy. Panelové diskuze s významnými vědci z pracovišť Akademie věd ČR bude moderovat Václav Moravec. Zaměří se na témata kyberbezpečnosti, fake news, české dobývání vesmíru nebo vývoj léčiv. V sobotu návštěvníky čeká multimediální show s názvem Přísně tajné s Lucií Výbornou a Michaelem Londesboroughem.

Pro čerstvé absolventy, doktorandy a další pracovníky ve vědě bude určena kariérní zóna. Zde se dozvíte, jak zaujmout potenciálního zaměstnavatele, jak napsat životopis nebo motivační dopis v angličtině a proč se vyplatí budovat osobní marketing.

Vstup na veškerý program je zdarma. Veletrh bude otevřen vždy od 10 do 18 hodin. Na přednášky, vědecká představení, panelové diskuze a program kariérní zóny jsou z kapacitních důvodů nutné rezervace.

 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

PVA Expo Praha nabízí i další akce

Místo konání: PVA Expo Praha

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!