Islandští GusGus předvedou v Česku nové album hned dvakrát

Islandští GusGus předvedou v Česku nové album hned dvakrát 

Po čtyřleté pauze vychází nová deska od elekro kapely GusGus, kterou si čeští fanoušci mohou vychutnat v tomto roce rovnou ve dvojnásobné várce. Tato legenda si v říjnu střihne koncert v Roxy a samozřejmě nebude chybět ani na festivalu Colours of Ostrava.

GusGus vznikli v krásném Reykjavíku a na úplném počátku kapela čítala dvanáct členů. Dnes má tato formace třiadvacetiletou historii, devět studiovek a pouze dva členy. V čele se stále drží frontman Daníel Ágúst a Biggi Veira, kteří letos představí již desáté album Lies Are More Flexible.

Islandší GusGus jsou věrní až za hrob labelům Kompakt nebo 4AD, pod kterým jsou podepsáni například i Pixies, The National nebo také Future Islands. Určitě stojí za to zmínit zpěvačku Emilíanu Torrini, která se řadila mezi členy bývalé sestavy. Právě tato hudebnice přispěla svou hudební tvorbou do jednoho z dílů kultovního filmu Pána Prstenů.

V dosavadních devíti albech se mísí techno, house a pop, s čímž se jim dařilo dobýt nejeden taneční parket. S novou várkou elektronické hudby, která je místy až hypnotická, nejdříve zamíří na festival Colours Of Ostrava a na podzim se vrátí na samostatný koncert 4. října v pražském klubu Roxy. Fanoušci se mohou těšit na osm nových tracků a jako ochutnávku GusGus zveřejnili skladbu Featherlight.

Vstupenky na pražský koncert jsou k dispozici od 4. května přes síť GoOut. Koncert uvádí Colours Selection.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Roxy Prague nabízí i další akce

Umělci:

Místo konání: Roxy Prague

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!