Půlnoční láska: jen další teenagerská romantika s nálepkou vážné nemoci

Půlnoční láska: jen další teenagerská romantika s nálepkou vážné nemoci50%

Do českých kin právě přichází nový romantický film, který se - a rozhodně není první svého druhu - nebojí tématiky vzácných vážných onemocnění, jež dělají život hlavních hrdinů složitější a kouzelnou první lásku divácky ještě zajímavější.

Katie (Bella Thorne) trpí vzácnou nemocí, která jí nedovoluje vyjít na slunce. Většinu času tráví doma se svým otcem (Rob Riggle), kamarádkou Morgan (Quinn Shephard) a svou kytarou. Přeje si být jako sví vrstevníci, moct jít ven, užívat si mládí, přeje si být sama sebou, přeje si být ostatními projednou viděna jako Katie, ne jako nemoc.

Proto když se poprvé potká se svou platonickou láskou Charliem (Patrick Schwarzenegger), jehož sleduje už mnoho let z okna svého pokoje, pravý důvod, proč se neznají ze školy a ani se nikdy nepotkali, mu neprozradí. Pro Charlieho je Katie tajemná, ale okouzlující slečna, která, i když nikdy nezažila jízdu vlakem, nebyla na koncertě či nikdy nenavštívila velkoměsto, nijak nevzbuzuje podezření, že by něco tajila.

Zatímco on si užívá první lásku bez obav, ona hraje nebezpečnou hru. Dokáže Charliemu včas říct, co je během jejich schůzek v sázce, nebo bude raději udržovat jejich vztah ve sladké lži?

Film se nabízí srovnávat s dalšími filmy podobného žánru, například Hvězdy nám nepřály, Než jsem tě poznala, Zůstaň se mnou či Všechno, úplně všechno Půlnoční láska je oproti nim v nevýhodě - v českých kinech se uvádí s českým dabingem, protože je považována za "romantiku pro děti", ačkoli i zde, zejména ve druhé polovině filmu, se ukazuje stinná stránka nemoci, a dostáváme se i k tématu potenciální smrti či rozchodu, které by se za happyend daly považovat jen těžko.

Herecké výkony rozhodně nejsou hvězdné, spíše průměrné. Jediná sympatická je Quinn Shephard v roli kamarádky Morgan, ostatní postavy působí nepřirozeně. Po scénáristické stránce také zázraky nečekejte, vše je jednoduché, trochu kýčovité, trochu předvídatelné a ne moc originální. Pokud jste viděli alespoň některé z výše zmíněných podobných filmů, víte přesně, co čekat. Ve svém žánru však Půlnoční láska očekávání splňuje, ti citlivější možná i uroní nějakou tu slzu.

Názor informuji.cz: 50%

Kdy a kde dávají film: Půlnoční láska

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Podobné filmy

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!