Neviditelná výstava slavila celý měsíc svoje sedmé narozeniny

Neviditelná výstava slavila celý měsíc svoje sedmé narozeniny 

Letos slavila Neviditelná výstava už 7. výročí působení v České republice. Při této příležitosti připravil organizační tým výstavy v průběhu dubna symbolicky sedm různých akcí, které měly lidem přiblížit, jaký je život nevidomých.

V rámci narozeninových oslav proběhlo několik zajímavých společenských akcí. První a snad největší akcí byl více než hodinový koncert kapely Kamil Jasmín, která se na úvod rozmanitého narozeninového programu postarala o skvělou atmosféru a v závěru svého vystoupení zahrála a zazpívala v úplné tmě. Další z větších akcí byla vernisáž výstavy nevidomých výtvarníků a sochařů na téma "Starý zákon".

Beseda Nevidomí rodiče a jejich zkušenosti přiblížila přítomným výchovu dětí od prenatálního období až do dospělosti, přišlo i na partnerské vztahy, nechyběly úsměvné příběhy, ale mluvilo se i o předsudcích. Manažerka Neviditelné výstavy Rita Küű na besedě představila i nově vzniklý nadační fond Krasohled jako projekt podpory vzdělávání dětí nevidomých rodičů. Beseda byla spojena s vernisáží výstavy fotografií Elišky Rafajové "Mám nevidomé rodiče".

Z dalšího programu, který bylo možné v rámci oslav navštívit, byl zážitkový workshop pro vidící veřejnost, na němž si zájemci s klapkami na očích pod vedením nevidomé lektorky Libuše Petrošové vyzkoušeli techniky hmatového modelování pro nevidomé. V historických prostorách Novoměstké radnice byla pro malé i velké připravena bojová hra Neviditelné výstavy a v kině Aero se promítaly filmy o nevidomých nejen pro nevidomé.

Dubnové akce Neviditelné výstavy více přiblížily široké veřejnosti svět nevidomých, a nyní nezbývá než se těšit, co pro nás připraví na příští rok.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!