Chystá se čtvrtý ročník festivalu francouzského divadla Sněz tu žábu

Chystá se čtvrtý ročník festivalu francouzského divadla Sněz tu žábu 

V pražském Studiu ALTA se od 10. do 13. května koná festival francouzského divadla Sněz tu žábu / Mange ta grenouille. Divákům se letos představí francouzský režisér Pierre Meunier se svou inscenací Kredenc naživo či David Prachař se skicou hry Všichni mrtví spisovatelky Laureline Le Bris-Cepové.

V pražském Studiu ALTA se již počtvrté koná festival francouzského divadla s názvem Sněz tu žábu / Mange ta grenouille, a to od 10. do 13. května. „Hlavním cílem festivalu Sněz tu žábu vždycky bylo sbližování české a francouzské kultury a podpora spolupráce českých a francouzských umělců,“ sdělila ředitelka festivalu Natálie Preslová.

Hlavním hostem letošního ročníku je známý režisér Pierre Meunier, který s sebou do Prahy přiveze oceňovanou inscenaci Kredenc naživo (Buffet à vif). „Inscenace prostřednictvím destrukce materiálních věcí vypráví o destrukci lidských hodnot, historie a tradic,“ popsala Natálie Preslová.

Všichni mrtví

Dalším lákadlem letošního ročníku je scénická skica hry Všichni mrtví (Pourtant personne n’est mort) Laureline Le Bris-Cepové, vnučky spisovatele Jana Čepa. Text pro účely festivalu přeložila Jana Bartůňková, režie a také hlavní role osamělého muže probírajícího v intimním monologu životní témata se zhostil herec David Prachař.

Ve formě scénických skic budou uvedeny ještě další čtyři francouzské hry, a to pod taktovkou českých režisérů Kashy Jandáčková, Ewy Zembok, Lindy Dušková a Adama Skaly. S dalšími francouzskými autory se diváci festivalu mohou seznámit ve dvou blocích tzv. jednohubek.

V rámci tzv. degustačního programu vystoupí kupř. konceptuální umělec Joe Cave či proběhne „ilustrátorský battle”, při němž dva ilustrátoři tvoří jedno obří umělecké dílo za přítomnosti skandujících diváků. Dále proběhne také workshop pro divadelní profesionály či otevřená diskuze na téma Textoterapie s francouzskými i českými autory.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Umělci:

Místo konání: Studio ALTA

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!