Nejúspěšnější Queen tribute kapela v České republice míří do Divadla Kalich

Nejúspěšnější Queen tribute kapela v České republice míří do Divadla Kalich 

Máte-li rádi písně světoznámé skupiny Queen, zamiřte 29. května do Divadla Kalich. Svou show zde předvedou Queenie - nejúspěšnější Queen tribute kapela v České republice a jedna z nejuznávanějších Queen tribute kapel na světě. Diváci se mohou těšit i na jejich speciálního hosta, jímž bude sopranistka Petra Alvarez, sólistka Národního divadla.

Skupina Queenie si zakládá na přesném a autentickém pojetí písní legendy světového rocku Queen. Společně s fyzickou podobou a precizním ztvárněním písní v původních aranžích a tóninách a technickou dokonalostí je to klíč k jejímu úspěchu. V Divadle Kalich poprvé vystoupila 13. dubna 2017, kdy sem zavítala s programem svého jarního evropského turné Forever. Koncert měl veliký ohlas, a proto se kapela, v čele s frontmanem Michaelem Kluchem, pravidelně vrací.

Květnový koncert opět plně využije technického zázemí divadla, včetně pódiové konstrukce, a Queenie při něm předvedou show ve stylu klubových koncertů Queen, kterou kapela nazvala pojmem "Queen Relived". Diváci se mohou těšit i na speciálního hosta - sólistku Národního divadla - sopranistku Petru Alvarez.

Kapela Queenie byla založena v Praze roku 2006 partou mladých studentů. Po letech společné práce se z Queenie stala suverénně nejúspěšnější Queen tribute kapela v České republice a jedna z nejlepších Queen tribute kapel na světě. Tvoří ji frontman a zakládající člen kapely Michael Kluch, který se v Divadle Kalich již představil v hlavních rolích muzikálů Rent a Touha a momentálně ho můžeme vidět i v hlavní roli muzikálu Freddie v Divadle Radka Brzobohatého.

Dalším zásadním členem kapely je basista, respektive multiinstrumentalista, Martin Binhack, který spolu s kytaristou Rudy Neumannem, zakladatelem známé české kapely Dymytry, patří mezi nejlepší hráče svého oboru. Post bicích zastává absolvent Konzervatoře Jaroslava Ježka, Petr "Bali" Baláš, jenž je zároveň zakladatelem kapely Lola.

Dalším členem kapely je ostřílený muzikant, klávesista Michal David, který během své kariéry doprovázel mnoho hvězd české hudební scény, například Václava Neckáře, Kamila Střihavku, Matěje Rupperta a další. Celé obsazení podtrhuje zvukař kapely Martin Med, který prošel významnými pražskými kluby a svého času byl dvorním zvukařem v Divadle pod Palmovkou nebo pódiovým zvukařem kapely Olympic. Spolupracoval i na koncertech světových kapel jako například Faith No More, Kiss, The Smashing Pumpkins, Uriah Heep, Alice Cooper a podílel se na realizaci ozvučení návštěvy papeže Jana Pavla II. v České republice.

Queenie svůj obor definují jako koncertní divadlo, kdy v konkrétních rolích a dobových kostýmech ztvárňují dílo jiného umělce. Všechny písně jsou hrány živě v původních tóninách a na autentické nástroje, čímž se kapela odlišuje od mnohých jiných kapel tohoto hudebního oboru.

Společně uskutečnili na tisíc koncertů  a vystoupení, získali mnohá ocenění a několikrát ročně odjíždí na turné do skandinávských a jiných zemí Evropy. Velmi si považují například pozvání pana Petera Freestona, tajemníka Freddie Mercuryho, na jeden z největších světových srazů fanoušků Queen - Mercuryho memorial do švýcarského Montreux.

V roce 2008 zde, jakožto první český interpret, koncertovali na postu hlavní hvězdy. O 9 let později se kapela do Montreux vrátila a opět coby headliner vystoupila na festivalu "Freddie For A Day" pod záštitou charitativní organizace Mercury Phoenix Trust. Velkým úspěchem a poctou bylo i pozvání na oficiální narozeninovou oslavu britské královny Alžběty II.

Foto: archiv skupiny Queenie

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Mohlo by se ti líbit...

Divadlo Kalich nabízí i další akce

Umělci: ,

Místo konání: Divadlo Kalich

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!