Kostýmy z filmu S tebou mě baví svět i Vrchní, prchni! ukáže výstava v Tančícím domě

Kostýmy z filmu S tebou mě baví svět i Vrchní, prchni! ukáže výstava v Tančícím domě 

Přes dvě stě kostýmů z téměř 70 československých filmů a seriálů 60. až 90. let minulého století bude k vidění na výstavě Retro biják v Galerii Tančící dům v Praze od 16. května do 14. října. Originální kostýmy doplní filmové rekvizity či fotografie.

Většina kostýmů z výstavy Retro biják 60. – 90. let dosud nikdy nebyla představena veřejnosti. Návštěvníci se mohou těšit například na kostýmy z proslulých snímků, jako jsou komedie Vrchní, prchni! nebo Což takhle dát si špenát, z oscarového filmu Ostře sledované vlaky, muzikálu Starci na chmelu nebo pohádkového seriálu Arabela.

Ze seriálu Arabela. Foto: archiv Galerie Tančící dům

K vidění budou kostýmy Ivy Janžurové, Jiřiny Bohdalové, Josefa Abrháma, Tomáše Holého a mnoha dalších herců a hereček. „Originální kostýmy z filmů budou doplněny dobovými fotografiemi, plakáty a dalšími filmovými rekvizitami tak, aby co nejlépe vystihly to nejznámější z konkrétního díla,“ uvedla kurátorka výstavy Jana Sommerová.

Výstava Retro biják 60. – 90. let bude v Galerii Tančící dům otevřena od 16. května do 14. října 2018 každý den od 9 do 20 hodin.

Foto: Z filmu S tebou mě baví svět. Zdroj: archiv Galerie Tančící dům

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Místo konání: Tančící dům

Další novinky z umění

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!