Hrátky s designem ve Zlíně startují již tento pátek

Hrátky s designem ve Zlíně startují již tento pátek 

Již čtvrtým rokem se všude po Zlíně objeví moduly napěchované designem. To je ale jen předzvěst toho, čím bude celý následující týden město žít. První květnový pátek totiž startuje Zlin Design Week, letos na téma Hra.

Nejde jen o samotný design, ale předně o jeho propojení s marketingem. Vše započne v Kongresovém centru 4. května v 19 hodin Galavečerem Best in Design. Ten je určen mladým návrhářům do třiceti let z celého světa. Letos budou soutěžit ve čtyřech kategoriích: Industrial design, Product design, Fashion design a Communication design. Výherci soutěží dohromady o 10 000 eur a stáže v designérských firmách.

V rámci DW se odehraje řada vernisáží a výstav. Namátkou projekt Každé ráno, který představí sérii hrnků a porcelánu. Jde o výsledek spolupráce studentů a pedagogů ateliéru Průmyslový design zlínské FMK a porcelánky Thun 1794 a.s. Za zmínku stojí také výstava Mehdi Saeedi, který pochází z Teheránu a na konferenci představí svou tvorbu blíže.

V rámci workshopů mají zájemci možnost dozvědět se něco o 3D tisku šperků, sklářství nebo budování love brandů. Navštívit můžete také únikovou hru na Zlínském zámku nazvanou prostě Exit room. Ta bude k dispozici po celý týden. Popovídat si můžete také s lidmi z Gastrokroužku a třeba si nechat podepsat novou knihu. Zvláštní částí je PechaKucha Night, v níž jde o prezentaci dvaceti snímků, přičemž s každým může řečník strávit dvacet vteřin. Nemůže chybět ani afterparty, tentokrát na platformě mezi budovami 14 a 15.

Zlatým hřebem celého týdne bude celodenní konference Design & Marketing, na které se o své zkušenosti podělí lidé z branže. Pozvána je například Lucie Koldová, která se zaměřuje na produktový design. Své projekty úspěšně prezentovala ve Vídni, Miláně, Paříži, Londýně a Tokiu. Do Zlína přijede představit projekt zvaný Das Haus. Je druhou ženou, která se do toho výstavního „domu“ dostala. Dalším hostem je Jaroslav Beck. Ten se nyní živí jako sound designer v LA a představí nejen svoji profesní cestu až sem. Následovat bude i polská návrhářka pro Lego Ola Mirecka nebo Mehdi Saeedi, který působí v oboru už dvacet let. Marketingovou sféru osvětlí třeba Steffen Saemann z Tchibo. Spolupracoval také se značkami Coca-Cola a Pilsner Urquell a na kontě má společně se svým týmem novinku zvanou Mazagrande. Těšit se diváci mohou také na Stefana Siedentopfa působícího ve společnosti Ogilvy a Ondřeje Krátkého z Liftaga.

I nejmenší si přijdou na své. V OD 13 je pro ně připravena Architektura pro děti. Celý program pak najdete na webových stránkách projektu.

Vstupenka na konferenci stojí v předprodeji 1 800 Kč, pro studenty pak 700 Kč. Na workshop je třeba se registrovat a dostanete se na něj za 50 Kč.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Baťův institut nabízí i další akce

Místo konání: Baťův institut

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!