Novoměstská radnice chystá svátek všech milovníků vína

Novoměstská radnice chystá svátek všech milovníků vína 

Již popáté budou mít návštěvníci akce Praha pije víno možnost zažít jeden z největších festivalů autentických vín v Evropě. Akce se uskuteční od 18. do 19. května 2018 v prostorách Novoměstské radnice na Karlově náměstí v Praze.

Návštěvníci festivalu budou moci během pátku 18. května (13:00 až 20:00) a soboty 19. května (11:00 až 18:00) ochutnat okolo 600 vzorků těch nejvybranějších vín. Kritéria pro účast na festivalu jsou přísná, k zásadám výroby autentických vín patří návrat k tradičním technologiím a minimalizace cizorodých přísad. „Na festivalu se prezentují především vína, která se pěstují udržitelným způsobem. Netrváme na certifikacích a označeních BIO. Důležitější než certifikát je to, že práci většiny zúčastněných vinařů důvěrně známe a víme, jak důležitý je pro ně výsledek v podobě autentického, nemanipulovaného vína," vysvětluje Bogdan Trojak, zakladatel festivalu.

Organizátoři festivalu, pražský vinný bar Veltlín zastoupený Bogdanem Trojakem a společnost Champagnier v čele s Antonínem Suchánkem, lákají hosty na zvučná jména světového i českého vinařství. „Máme velkou radost, že na letošní ročník přijede například Američan českého původu Jeff Vejr, který tvoří skvělá vína v Oregonu. Navíc byl jeho dědeček legionářem a bojoval na francouzské frontě, jeho rodina tak vypráví silný příběh. Návštěvníci se mohou těšit také na Charlesa Dufoura z Francie, jehož šampaňské končí ve většině michelinských restaurací," říká Antonín Suchánek.

Letos, sto let od založení republiky, si hosté kromě vynikajícího vína budou moci užít i kulturně-vzdělávací program zaměřený na rozpad Rakouska-Uherska, který zásadním způsobem změnil mapu Evropy. Proběhnou přednášky o tom, co se v roce 1918 stalo s vinným trhem a jak se začalo budovat samostatné československé vinařství.

V historických prostorách Novoměstské radnice si přijdou na své i milovníci jídla. Festival doprovodí food corner, kde účast potvrdil například Riccardo Lucque a jeho restaurační skupina La Collezione.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Mohlo by se ti líbit...

Novoměstská radnice v Praze nabízí i další akce

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!