Nejnovější články » Hudební novinky

Zlínský Majáles láká na rozmanitý program

1.5.2018,

Studentská unie UTB si letos opět vzala na starost zorganizování zlínského Majálesu. Tentokrát se odehraje ve středu 2. května 2018 a neláká jen na hudební zážitky, ale také na pestrý doprovodný program. Vše započne ve 14 hodin, kdy vyrazí z Náměstí Míru směrem k Baťově vile průvod roztodivných masek. „Golemové, tanečníci, žongléři, bojovníci, mažoretky, studenti a jiná havěť, ti všichni jsou vítáni,“ zvou širokou veřejnost pořadatelé.

Mimo koncerty se návštěvníci mohou těšit také na tradiční vyhlášení krále Majálesu. I letos je možné se do této soutěže zapojit a vyhrát lákavé ceny. Pokud toto není váš šálek čaje, stále je z čeho vybírat. Pro ty, kteří jsou naladěni na sportovní vlně, bude připraven nafukovací fotbálek, a lze se také vydat na cestu do jiného světa pomocí virtuální reality. S podporou společnosti RedBull se mohou návštěvníci těšit také na Playstation nebo simulátor Formule 1.

Pokud jde o hlavní část Majálesu, tedy hudební program, hlavní hvězdou bude rozhodně skupina Crazy town, která do Zlína přijede z Ameriky. Bodovali především skladbou Butterfly, ze které se stal hit a postupně je vynesla na špičky žebříčků. Koncertují spolu už 22 let a na konto jim přibyl nespočet dalších úspěšných songů, namátkou třeba Revolving Door nebo Drowning. Žánrově se zařazují do rap rocku nebo nu metalu s nádechem alternativní hudby.

Přijedou zahrát také vídeňští All Faces Down. V tomto případě si na své přijdou příznivci tvrdší hudby, jde o hardcore-metalovou kapelu v čele s Georgem Messnerem. Odlehčeným indie potěší skupina Famp pocházející ze stejného kraje jako výše zmiňovaní. Bratři ze Slovenska vyslali Heľenine oči nejen s nakažlivým hitem Tak tu som. Každá píseň je ale jiná, v tvorbě jdou od reggae přes folk klidně po metal. Scéna bude samozřejmě patřit i našincům. Prvním zástupcem jsou indie-electroničtí Brixtn, kteří povstali z bývalé kapely Donaha. Stálým jádrem jsou bratři Matěj a Štěpán Jelenovi, kteří k sobě přizvali Dawea Gatese a Pavla Čejku. V neposlední řadě přijede oslavit máj i Trocha klidu, mimo jiné předskokani kapel UDG a OVOCE. Publikum rozhýbou v rytmu pop-rocku.

Nově se také fanoušci mohou těšit na hned dvě hudební stage. Připraveno bude také občerstvení všeho druhu. Akce se odehraje ve středu 2. května a slovy pořadatelů: „Je to prostě hodně muziky za NULA peněz!“