Zlínský Majáles láká na rozmanitý program

Zlínský Majáles láká na rozmanitý program 

Studentská unie UTB si letos opět vzala na starost zorganizování zlínského Majálesu. Tentokrát se odehraje ve středu 2. května 2018 a neláká jen na hudební zážitky, ale také na pestrý doprovodný program. Vše započne ve 14 hodin, kdy vyrazí z Náměstí Míru směrem k Baťově vile průvod roztodivných masek. „Golemové, tanečníci, žongléři, bojovníci, mažoretky, studenti a jiná havěť, ti všichni jsou vítáni,“ zvou širokou veřejnost pořadatelé.

Mimo koncerty se návštěvníci mohou těšit také na tradiční vyhlášení krále Majálesu. I letos je možné se do této soutěže zapojit a vyhrát lákavé ceny. Pokud toto není váš šálek čaje, stále je z čeho vybírat. Pro ty, kteří jsou naladěni na sportovní vlně, bude připraven nafukovací fotbálek, a lze se také vydat na cestu do jiného světa pomocí virtuální reality. S podporou společnosti RedBull se mohou návštěvníci těšit také na Playstation nebo simulátor Formule 1.

Pokud jde o hlavní část Majálesu, tedy hudební program, hlavní hvězdou bude rozhodně skupina Crazy town, která do Zlína přijede z Ameriky. Bodovali především skladbou Butterfly, ze které se stal hit a postupně je vynesla na špičky žebříčků. Koncertují spolu už 22 let a na konto jim přibyl nespočet dalších úspěšných songů, namátkou třeba Revolving Door nebo Drowning. Žánrově se zařazují do rap rocku nebo nu metalu s nádechem alternativní hudby.

Přijedou zahrát také vídeňští All Faces Down. V tomto případě si na své přijdou příznivci tvrdší hudby, jde o hardcore-metalovou kapelu v čele s Georgem Messnerem. Odlehčeným indie potěší skupina Famp pocházející ze stejného kraje jako výše zmiňovaní. Bratři ze Slovenska vyslali Heľenine oči nejen s nakažlivým hitem Tak tu som. Každá píseň je ale jiná, v tvorbě jdou od reggae přes folk klidně po metal. Scéna bude samozřejmě patřit i našincům. Prvním zástupcem jsou indie-electroničtí Brixtn, kteří povstali z bývalé kapely Donaha. Stálým jádrem jsou bratři Matěj a Štěpán Jelenovi, kteří k sobě přizvali Dawea Gatese a Pavla Čejku. V neposlední řadě přijede oslavit máj i Trocha klidu, mimo jiné předskokani kapel UDG a OVOCE. Publikum rozhýbou v rytmu pop-rocku.

Nově se také fanoušci mohou těšit na hned dvě hudební stage. Připraveno bude také občerstvení všeho druhu. Akce se odehraje ve středu 2. května a slovy pořadatelů: „Je to prostě hodně muziky za NULA peněz!“

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!