Dobrý konec všechno spraví? O tom přesvědčí diváky letošní Letní shakespearovské slavnosti

Dobrý konec všechno spraví? O tom přesvědčí diváky letošní Letní shakespearovské slavnosti  

Premiérovou inscenací letošního ročníku Letních shakespearovských slavností bude melancholická komedie Dobrý konec všechno správí. Oblíbenou divadelní přehlídku pod širým nebem zahájí již 26. června.

Režie méně známé komedie Williama Shakespeara Dobrý konec všechno spraví, v níž má výjimečné postavení takzvaný postelový trik, se ujal Jan Antonín Pitinský, několikanásobný držitel ceny Alfréda Radoka. Kromě příběhu plného dobrodružství, lásky a zázraků láká rovněž na hvězdné obsazení. V hlavínch rolích se představí Anna FialováOndřej PavelkaMartin DejdarJan VlasákDavid Novotný. Hudbu složilVladimír Franz, o scénu se postaral Jan Štěpneka o kostýmy Jana Preková.  

V programu Letních shakespearovských slavností nebudou chybět ani oblíbené inscenace uplynulých ročníků, které letos potěší návštěvníky úplně naposledy. Jedná se o svatební crazy komedii Sen noci svatojánskév hlavních rolích s Davidem PrachařemaVandou Hybnerovou. Derniéru si odbude rovněž kultovní tragédie Romeo a JulieJanem SklenářemTerezou Voříškovou. 

Program pak doplní další shakespearovská díla ověřená během minulých ročníků. JakoHamletse divadelním fanouškům opět představí Jaroslav Plesl. Pro ty, kteří preferují především komedie, bude připraveno Mnoho povyku pro nicVečer tříkrálový aneb cokoliv chceteVeselé paničky windsorskésBolkem PolívkouSimonou StašovouEvou Režnarovou, které se díky své velké popularitě uvádí na festivalu již desátým rokem. Specialitkou letošního ročníku se pak stane anglicky hraná komedie Measure For Measure, o níž se postará Prague Shakespeare Company. A chybět nebudou dvě bratislavské inscenace Komédia omylov

To vše budou moci návštěvníci zhlédnout na dvou venkovních scénách – v Královské zahradě Pražského hradu před Míčovnou a na Letní scéně Hudební a taneční fakulty AMUv Lichtenštejnském paláci. Vstupenky jsou již nyní k dostání v internetovém předprodeji. 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!