Velká jízda na španělských vlnách. Lucerna uvede v premiéře snímek No Wave Back

Velká jízda na španělských vlnách. Lucerna uvede v premiéře snímek No Wave Back 

Dokument, o kterém jeho autoři říkají, že je velkým krokem pro tuzemský surfing. Parafrází slavného výroku Neila Armstronga lákají do španělských vln pod kontrolou velkého českého jezdce.

„K pobřeží severního Španělska doputují velké vlny poměrně často, ale tato konkrétní je jedinečná, protože je velká i dlouhá zároveň.  Objeví se jednou, dvakrát do roka, jsou ale léta, kdy třeba nedorazí vůbec."

Přesně tak přibližuje speciální projekt jeho režisér Martin Smékal. Obliba surfingu v Čechách se podle tvůrců rok od roku  zvyšuje. A to i přes to, že země ve středu Evropy nemá řádné místo k tréninku. Snímek No Wave Back vypráví příběh sportovce Matěje Nováka. Ten stejně jako tisíce Čechů vyjel za mořskou disciplínou do zahraničí. Zvolil však velmi náročnou dosciplínu Big Wave -  mohutné vlny dosahující výšky šesti až třiceti metrů, které nebude snadné pokořit.

Novák ve filmu navázal vztah se skupinou místních surfařských matadorů. Komunita ho přijala, sdílela s ním vlastní zkušenosti a pomohla s přípravou na velkou akci. Nové přátele a kolegy sportovce si ale český surfař získává i životním postojem.

Cestu z Čech přes tu největší vlnu diváci uvidí na speciální premiéře v kině Lucerna 25. 5. 2018. Celý tým No Wave Back se pak následně vydá na tour, ve které příběh jedinečného sportovního výkonu představí.

„Název filmu – No Wave Back –  je určitou parafrází, která odkazuje na cestu, z níž není návratu. A to hned z několika úhlů pohledu. Nechám už ale na každém divákovi, který úhel si vybere,“ doplňuje s úsměvem režisér Martin Smékal.

No Wave Back tour:

25.5. Praha, Lucerna
26.5. Viden, Schikaneder
27.5. Bratislava, KC Dunaj
28.5. Brno, Scala
29.5. Olomouc
30.5. Ostrava Cineport
31.5. BRUNTÁL - KINO CENTRUM
1.6. Hradec Králové, Náplavka
5.6. České Budějovice, K2
6.6. Plzeň, Papírna
8.6. Teplice

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!