Do Prahy se vrací Nothing More i se svou energickou koncertní show

Do Prahy se vrací Nothing More i se svou energickou koncertní show 

Minulý rok představila ve Futuru Music Baru svou poslední desku The Stories We Tell Ourselves, nyní se americká kapela Nothing More vrací do České republiky. Tentokrát vystoupí v pražském Café V lese.

Nothing More vznikli v roce 2003 v Texasu ve Spojených státech. Své první debutové album Shelter si vydali sami již následující rok. O tři roky později následovala nahrávka Save You/Save Me a v roce 2009 The Few Not Fleeting, obě pod labelem Vestia Entertainment. Až do roku 2014 však kapela nezaujala širší veřejnost. Průlom přišel až s albem Nothing More i s doposud posledním The Stories We Tell Ourselves.

Ačkoliv své poslední album již v české metropoli představili, rozhodli se za fanoušky jen po několika měsících znovu vrátit. Opět se tak mohou návštěvníci těšit na zvukovou paletu, která obsahuje prvky progresivního metalu i popu. Písničky z poslední nahrávky byly nahrávány během turné a v osobních studiích. O produkci se postaral frontman Jonny Hawkins i zbytek členů kapely.

„Kdykoliv naše kapela prochází náročnými emocemi, proměníme je přes naši hudbu v něco pozitivního. Tahle alchymie je největší důvod, proč pořád děláme právě to, co děláme,“ vysvětluje Hawkins původ chytlavých skladeb. Textově se pak kapela inspiruje v dílech Carla Junga a C. S. Lewise. „Funny Little Creatures je o jakémsi probuzení a uvědomění si, že ve vás existují malí tvorečkové a že ve vašem povědomí se toho děje mnohem víc, než si dokážeme připustit,“ říká Hawkins.

Pražský koncert kapely Nothing More se odehraje v Café V lese 14. června. Vstupenky jsou k dostání v předprodeji za 300 korun, na místě jejich cena ještě o padesát korun naroste. A na co se mohou návštěvníci těšit? Především na kinetickou energii, kterou kapela během show vytváří. „Myslíme si, že koncert by měl být naprosto odlišným zážitkem, než je poslech desky, a snažíme se to dokázat každým dalším vystoupením,“ dodává Hawkins.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Café V lese nabízí i další akce

Umělci:

Místo konání: Café V lese

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!