Colours of Ostrava představují program Full Moon stage. Dorazí John Parish a King Khan & The Shrines

Colours of Ostrava představují program Full Moon stage. Dorazí John Parish a King Khan & The Shrines 

Festival Colours of Ostrava nejsou jen velká jména vystupující na dvou hlavních scénách. Své početné publikum každoročně láká i Full Moon Stage nabízející žánrově pestrý program. Letos nabídne decentní pop, temnou experimentální elektroniua, folklórní ozvěny, stoner kytary, krautrock i hip hop.

„Letos se povedlo dát dohromady možná nejpestřejší sestavu, která se na Full Moon Stage dosud objevila,“ láká Michal Pařízek, šéfredaktor magazínu Full Moon, který se o dramaturgii celé scény stará již šestým rokem, „přitom je ale program vzácně vyrovnaný. Asi v něm nenajdeme tak výraznou hvězdu, jako byla například Brodka, ale o to zajímavější a možná i náročnější nakonec je.“ Hlavní hvězdou Full Moon Stage bude tento rok britský hudebník a producent John Parish. Ten se proslavil nejen svou spoluprací s PJ Harvey, ale také jako producent hvězd, mezi nimiž nechybí Tracy Chapman, Eels, Perfume Genius a Jenny Hval.

Na Colours of Ostrava dorazí John Parish se svou zbrusu novou písničkovou deskou Bird Dog Dante, která vyjde v polovině června. Fanoušci na ní najdou i duety se zmiňovanou PJ Harvey či s novozélandskou zpěvačkou Aldous Harding.  „Pokud bych musel vybrat jen jedno jediné jméno z celého programu, které je skutečně nutno vidět, tak zvolím King Khana a jeho spektakulární ansámbl The Shrines,“ představuje další interprety Pařízek, „neskutečně energická show desetičlenného orchestru nabízí unikátní spojení soulu, garážového rocku a mnoha dalších žánrů.“

Na scéně vystoupí rovněž anglická zpěvačka Jane Weaver, která fanouškům přijede představit své loňské album Modern Cosmology. Návštěvníci Colours se tak mohou těšit na fúzi typického britského písničkářství vycházejícího z tradičních folkových základů, space rocku a kosmische musik. Svou loutnu na festivalu rozezní holandský hudebník Jozef van Wissem, blízký spolupracovník režiséra Jima Jarmusche. Polskou hudební scénu bude reprezentovat formace Trupa Trupa.

„Program Full Moon Stage je tradičně postaven hlavně na jménech české scény a letos byl výběr skutečně složitý. Domácí scéna je v posledních letech na tak vysoké úrovni, že bychom klidně mohli představit tři srovnatelně objemné a zajímavé programy,“ dodává Pařízek. Český hudební rybníček zastoupí výbušní Acute Dose, kteří celý program jednoho z nejmenších pódií Colours of Ostrava zahájí. Zahrají rovněž Sýček, Jaro, Baro Chandel, Core Belief, Billow i Beps´n´Johnnies. Chybět nebude ani již tradiční spojení filmu se živou hudbou, kdy industriálně elektronická formace Tábor radosti doprovodí slavný snímek Nosferatu z roku 1922.

Festival Colours of Ostrava letos proběhne od 18. do 21. července v industriálním areálu Dolních Vítkovic. Celkem nabídne návštěvníkům 350 programových bodů na 21 venkovních i krytých scénách. Hlavními hvězdami letošního ročníku budou N.E.R.D., Kygo, Jessie J, London Grammar, Grace Jones, Joss Stone, George Ezra či Aurora. Kromě koncertů proběhnou i divadelní představení, workshopy, diskuze i promítání filmů.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Areál Dolní Vítkovice nabízí i další akce

Místo konání: Areál Dolní Vítkovice

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!