Pixies odzvonilo. Kim Deal představí Česku kapelu The Breeders

Pixies odzvonilo. Kim Deal představí Česku kapelu The Breeders  

Kim Deal z Pixies a Tanya Donnely z Throwing Muses založili v roce 1989 alternativní rockovou kapelu The Breeders. Ta od té doby vystřídala již několik sestav. Jediným pevným bodem, zdá se, je právě Kim, která je v současnosti jedinou stálou členkou.

Své první album vydali The Breeders již v roce 1990 s názvem Pod. O tři roky později následovalo nejúspěšnější Last Splash se singlem Cannonball a o dalších pět let Title TK. Po desce Mountain Battles z roku 2008 se na delší dobu odmlčeli. Nové studiové nahrávky se nedočkali fanoušci dlouhých deset let. To však změnil březen tohoto roku, kdy světlo světa spatřilo páté album All Nerve, které v říjnu předznamenal singl Wait in the Car a v lednu ústřední song All Nerve.

A právě se zbrusu novou deskou vyrazí kapela The Breeders na turné. V  čele samozřejmě nebude chybět autorka, zpěvačka i kytaristka Kim Deal. Postu vedoucí kytaristky se ujme její dvojče Kelley Deal, o basu se postará Josephine Wiggs a jediným mužem bude bubeník Jim MacPherson. Právě v této sestavě zavítá skupina vůbec poprvé i do České republiky.

K historicky prvnímu pražskému koncertu The Breeders dojde 14. listopadu v Lucerna Music Baru. Fanoušci se mohou těšit jak na písně z čerstvého alba, tak samozřejmě i na předchozí hity. Vstupenky jdou do předprodeje v pátek 27. dubna v 10 hodin. K dostání budou za 490 korun na pokladně Lucerna Music Baru i v internetových obchodech. V den koncertu si pak zájemci zaplatí ještě o stokorunu navíc.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Lucerna Music Bar nabízí i další akce

Umělci:

Místo konání: Lucerna Music Bar

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!