Lucie Bílá odhalila v Hudebním divadle Karlín svou hvězdu. Září zde v muzikálech Carmen a Sestra v akci

Lucie Bílá odhalila v Hudebním divadle Karlín svou hvězdu. Září zde v muzikálech Carmen a Sestra v akci 

Muzikál Carmen se stal nejúspěšnějším muzikálem v historii Hudebního divadla Karlín. A právě zde odhalila 25. dubna 2018 představitelka jeho hlavní role Lucie Bílá svou hvězdu na chodníku slávy.

Zeptali jsme se jí, co pro ni právě tato hvězda v Hudebním divadle Karlín znamená: "Je to nádherný pocit a když tam vidím ten duben, tak je to takový i docela dárek k mým narozeninám. Já si toho vážím a vůbec mi nevadí, že po mně budou mí fanoušci šlapat, protože i já jsem si šlápla,” říká se smíchem. “A dělá mi to moc hezky. Mám z toho velkou radost.

Muzikál Carmen je v současné době nejhranějším, nejreprízovanějším muzikálem všech dob Hudebního divadla Karlín a jeho hlavní představitelka Lucie Bílá nejúspěšnější interpretkou v historii tohoto divadla. A právě proto nyní Lucie Bílá dostala svou hvězdu na chodníku slávy Hudebního divadla Karlín.

Ale chybělo málo a všechno mohlo být úplně jinak. Ředitel hudebního divadla Karlín, pan Egon Kulhánek prozradil, že Lucie Bílá původně roli Carmen nechtěla přijmout. "Rozhodl jsem se navštívit v Otvovicích Lucii Bílou. Magistr Polák, náš umělecký ředitel, mi tenkrát dával tak jedno, dvě procenta na úspěch. Kdo zná tu tehdejší situaci ví, že Lucie vystupovala výhradně, pouze a právě v divadle Ta Fantastika. Já jsem se vydal do Otvovic, byl jsem srdečně přivítán a Lucie mě velice diplomaticky odmítla a slíbila mi, že příště možná, až za ní zase přijedu s něčím, že mě neodmítne a na závěr ze staré, dobré a velké známosti mi slíbila, že si přeci jenom to dílo poslechne. Následně asi za tři dny zavolala a rozhodla se do toho s námi jít. Dílo se celé znovu přešilo nebo téměř ušilo na ni.”

Lucie Bílá k tomu dodává: "Když jsem si přečetla scénář, tak jsem se tak nadchla, že jsem si říkala, že bych byla hloupá, kdybych tady to odmítla. Některé písničky mi vznikaly opravdu na míru, dokonce jsme jezdili i za autorem do New Yorku a já jsem moc šťastná, že to představení hraju. Je to takový mazlící představení, protože já když přijdu, tak už vrátnému bych dala nejradši pusu, protože hned jsem v roli. Máme se zde všichni moc rádi a proto to každý večer moc rádi hrajeme.

A jak vlastně muzikál Carmen vznikl? V roce 2005 se na premiéře muzikálu Jekkyl a Hyde objevil jeho autor, americký skladatel, Frank Wildhorn. Premiéra ho zaujala natolik, že Hudebnímu divadlu Karlín nabídl spolupráci - napsání nového muzikálu. A krátce poté bylo rozhodnuto o tom, že to bude právě Carmen. Zhruba za rok a půl či za dva roky cítil ředitel divadla Egon Kulhánek, že již má v ruce poměrně silný materiál a napadlo ho, že potřebuje najít i výjimečnou a silnou hlavní představitelku... Jak to dopadlo, už víme.

Při odhalování hvězdy jsme se Lucie Bílé neopomněli zeptat ani na to, co má s muzikálovou Carmen, kterou hraje, společného: "Tak já si myslím, že je to láska k mužům, možná temperament. Doufám, že i sexappeal a humor. Jenom doufám, že nedopadnu kvůli mužům tak blbě jako ona.” řekla nám se smíchem Lucie Bílá.

Kromě Carmen můžete v současné době Lucie Bílou vidět v Hudebním divadle Karlín i v roli Deloris v muzikálu Sestra v akci.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Mohlo by se ti líbit...

Umělci:

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!