Soundtrack Poděbrady uvede Rok ďábla s paralelním koncertem Čechomoru. Přivítá i Ondřeje Soukupa nebo Erica Serru

Soundtrack Poděbrady uvede Rok ďábla s paralelním koncertem Čechomoru. Přivítá i Ondřeje Soukupa nebo Erica Serru 

Poslední prázdninový víkend bude ve středočeských Poděbradech patřit filmové hudbě. Festival Soundtrack přinese první večer kombinaci živého koncertu skupiny Čechomor s promítáním filmu Petra Zelenky Rok ďábla. V dalších dnech představí proslulého skladatele Ondřeje Soukupa nebo autora hudby k bondovce Erica Serru.

Skupina Čechomor, která letos slaví třicáté výročí svého vzniku, zahraje ve čtvrtek 30. srpna za doprovodu symfonického orchestru k projekci nejlepších scén z fiktivního dokumentu Rok ďábla. Snímek z roku 2002 obdržel sedm Českých lvů v kategorii nejlepší film, režie, střih, zvuk, hudba, filmový plakát a divácky nejúspěšnější český film a také hlavní cenu MFF Karlovy Vary – Křišťálový glóbus.

Rok ďábla je příběhem člověka, který se sice dokázal vypořádat s démony současného světa, ale nakonec osaměl. Čechomor naštěstí není díky svým písničkám a fanouškům nikdy sám. Jejich koncerty mají neskutečnou atmosféru a energii,” uvedl ředitel festivalu Soundtrack Michal Dvořák.

Kapela se nedávno rozšířila o nové členy. K těm stávajícím, kterými jsou František Černý (kytary, zpěv), Karel Holas (housle, zpěv), Michal Pavlík (cello, dudy, klávesy), přibyli muzikanti Adam Malík (kytary, klarinet, zpěv) a Lukáš Čunta (baskytary, klávesy). Aktuálně s kapelou vystupuje také nový bubeník Matěj Lienert. Čechomor nyní připravuje novou řadovou desku.

Melodie českých filmů i světových blockbusterů

Hlavní program festivalového víkendu bude pokračovat v pátek 31. srpna profilovým koncertem hudebního skladatele a držitele Českého lva Ondřeje Soukupa. Za doprovodu symfonického orchestru zazní suity z jeho nejslavnějších titulů, např. snímků Kolja, Tmavomodrý svět, Vratné lahve, Lída Baarová či Requiem pro panenku. Hudební produkci doplní projekce sestřihu nejlepších záběrů ze zmiňovaných filmů.

Sobotní večer 1. září bude patřit francouzskému hudebnímu skladateli Ericu Serrovi. Ten do Poděbrad zamíří se světovou hudební a vizuální show, během níž zazní hity ze slavných filmů režiséra Luca Bessona – Pátý element, Leon, Brutální Nikita, Magická hlubina nebo z bondovky Zlaté oko.

Hlavní hudební program festivalu opět doplní doprovodný program, v jehož rámci nebudou chybět filmové projekce, workshopy a další akce, které budou zdarma přístupné na poděbradské kolonádě a v lázeňském parku.

Vstupenky v předprodeji zakoupíte zde. 

Foto: archiv festivalu Soundtrack

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Zámek Poděbrady nabízí i další akce

Umělci: ,

Místo konání: Zámek Poděbrady

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!