7 tipů, kde oslavit První máj v Praze a okolí

7 tipů, kde oslavit První máj v Praze a okolí 

Svátek zamilovaných se blíží a my pro vás máme sedm tipů, kde ho můžete v úterý se svým protějškem (ale i bez něj) oslavit.

1. Minipivovary v Břevnově

Milovníci lokálních piv by neměli chybět v úterý 1. května v areálu Břevnovského kláštera v Praze, kde se koná čtvrtý ročník Prvního Pivního Máje. Prezentovat se zde budou dvě desítky vybraných minipivovarů z celé republiky, k pivu si budete moci dát klobásy, bramboráky nebo hamburgery a poslechnout si u toho hudbu. Více informací zde.

2. Růžová vína na Hradě

Kdo místo piva preferuje spíše víno, může na Prvního máje zajít na Svatováclavskou vinici poblíž Pražského hradu, kde se uskuteční tradiční degustace růžových vín. K ochutnání zde bude sto moravských i českých vín a klaretů, které bude možno i zakoupit. Návštěvu akce můžete spojit s procházkou po hradních nádvořích. Více informací zde.

3. Veganský máj na Náplavce

To nejlepší z veganské gastronomie najdete 1. května na pražské Náplavce na Rašínově nábřeží. Kromě trhů s veggie potravinami nebudou chybět praktické foodshows, workshopy, sportovní exhibice a pro děti speciální program Vegan Fighter Young. Více informací zde.

4. Zábavný den v Grébovce

V pražské Grébovce vás opět čeká den plný lásky, krásy a zábavy. Návštěvnice se na Dermacol Love Day mohou nechat nalíčit, nalakovat nehty nebo zhlédnout módní přehlídku. Pro nejmenší bude nachystána dětská zóna s dílnou, kde si budou moci vyrobit doplňky pro ponyho. Vrcholem akce bude koncert skupiny No Name. Součástí vstupenky v ceně 200 bude několik dárků. Více informací zde.

5. Polibek v zámeckém parku

Tradice říká, že kdo nedostane na První máj polibek, do roka uschne. Oslavit svátek zamilovaných můžete třeba v zámeckém parku Loučni nedaleko Nymburka, která bude v úterý otevřena od 10 do 17 hodin a v níž najdete vícero rozkvetlých stromů. Do zahrady se dostanete za běžné vstupné do areálu. Více informací zde.

6. Tulipány v Průhonicích

Na jihovýchodním okraji Prahy najdete obec Průhonice, která se pyšní zámkem, v němž se točila slavná pohádka S čerty nejsou žerty. K zámku přiléhá rozsáhlá zahrada, kde nyní najdete stovky rozkvetlých tulipánů z celkem 120 odrůd. Přijďte se podívat na místa, kde se procházela Adélka a Angelína, a najít si svůj rozkvetlý strom. Více informací zde.

7. Rozkvetlé stromy v metropoli

Pokud chcete se svou polovičkou na Prvního máje zůstat v hlavním městě, můžete využít speciální mapu od Air Bank zaměřenou výhradně na rozkvetlé stromy a vybrat si ten, pod kterým dáte protějšku pusu. Jen v centru Prahy jich najdete několik desítek. Mapu s třešněmi naleznete zde.

Foto: Pixabay

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!