Čarodějnice v Praze: divoké reje masek, koncerty i tematické soutěže

Čarodějnice v Praze: divoké reje masek, koncerty i tematické soutěže 

Stejně jako mnoho dalších míst po celé republice, ožije i hlavní město 30. dubna oslavami čarodějnic. Zapálení ohňů se letos možná kvůli počasí nedočkáme, ale i tak se máte rozhodně na co těšit! Na nejrůznějších místech Prahy jsou přichystány čarodějné reje, koncerty, tematické soutěže i programy pro děti.

1. Kampa

Tradiční čarodějnický slet se odehraje 30. dubna na Kampě. Průvod masek, společně s hudebním doprovodem, vyrazí zhruba v 19:15 hodin od sídla pořádajícího Spolku občanů a přátel Malé Strany a Hradčan na Malostranském náměstí 27. Řádit se bude na trase Mostecká - Karlův most - park Kampa, kde bude, pokud to počasí dovolí, slavnostně zapálena vatra. Na všechny návštěvníky čekají i stánky s občerstvením a doprovodný program. Vstup je zdarma.

2. Chvalský zámek

Již na jubilejní 30. ročník hornopočernických čarodějnic se můžete těšit na zámku Chvaly. Od odpolední 14. hodiny přijďte s dětmi na koncert skupiny Laura a její tygři či na taneční a sportovní vystoupení. Zdarma otevřen bude i salon s malováním na obličej pro děti a s líčením pro jejich maminky. Večer se můžete těšit na vystoupení rockové kapely AC/DC CZECH REVIVAL či hvězdnou sestavu kytaristy Michala Pavlíčka, Báry Basikové a Viléma Čoka, kteří za doprovodu bubeníka Miloše Meiera, basáka Martina Ivana a klávesisty Michala Nejtka nabídnou to nejlepší z tvorby kapel Pražský výběr a Stromboli. Chybět nebudou ani ohně, opékání špekáčků a závěrečný ohňostroj. Vstupné 60 Kč, děti do 120 cm zdarma.

Čarodějnice na Pankráci. Foto: archiv pořadatele

3. Žluté lázně

Ve Žlutých lázních je pro všechny příchozí připraveno nejen pálení čarodějnic, ale i bohatý doprovodný program a závěrečná after party. Na velkém pódiu čekají od 15:00 do 18:00 hodin na děti i dospělé nejrůznější soutěže a zábavné aktivity, od 18:30 do 19:30 koncert Františka Nedvěda a od 20:15 do 21:45 kapela So Fine. Nedaleko pódia bude v 18:00 hodin zapálena vatra. Děti se mohou již od 14:00 hodin těšit na čarodějnickou show s Divadlem Mazec, výtvarné dílničky, pouťové atrakce či opékání špekáčků. Chybět nebude ani čarodějnický jarmark. Vstupné je 50 Kč, děti do 100 cm zdarma.

4. Bobová dráha na Proseku

S dětmi můžete přijít i na bobovou dráhu na Proseku, kde pro ně budou od 15:00 hodin připraveny kreativní a sportovní hry s tématikou čarodějnic. Za splněné úkoly v soutěžích jsou navíc pro všechny děti připraveny buřty k opékání na ohni zdarma. A nebojte se, vyhrává každý. Oheň bude zapálen v 18:00 hodin, chybět nebudou grilované klobásky a další občerstvení. Vstup je zdarma, kostýmy vítány.

5. Břevnov

Již 18. ročník jarních břevnovských trhů s pálením čarodějnic odstartuje ve 14:00 hodin u Břevnovského kláštera. Těšit se můžete na 25 stánků řemeslníků a farmářů, nejrůznější občerstvení, ohníčky na opékání špekáčků, ocenění nejlepších dětských masek čarodějnic a čarodějů, vatru a hudební skupinu Vitamín. Vstup zdarma.

Čarodějnice na Kampě. Foto: archiv pořadatele

6. Pankrác

V parku na Pankráci u Café Na půl cesty se kromě vlastního pálení čarodějnic můžete od 15:00 hodin těšit například na roztančenou kapelu DunDun a jejich rytmickou dílnu či bublinovou show pro děti. Večer vystoupí kapely Zrní a Pio Squad, zapálí se vatra a chybět nebude ani fireshow Cirko minimo. Vstupné je dobrovolné. Veškerý výtěžek půjde Green Doors – organizaci, která pomáhá lidem s duševním onemocněním a jedním z jejich projektů je i Café Na půl cesty.

7. Žižkovské čarodějnice na Pražačce

Žižkovské čarodějnice se sletí 30. dubna do Sportovního a rekreačního areálu Pražačka. Od 15:00 hodin tu na vás čeká odpoledne plné her a výtvarných, sportovních, tvořivých i čarodějnických aktivit. Připraven bude skákací hrad, malování na obličej i opékání špekáčků. Od 19:30 se těšte na koncert kapely České srdce, která zde zahájí turné ke 30 letům na české scéně. Vstup je zdarma.

Čarodějnice ve Vodpočívárně. Foto: archiv pořadatele

8. Střížkov

V parku Václavka na Střížkově se od 16:00 hodin můžete přijít podívat na největší českou čarodějnici, ohňostroj, atrakce pro děti i živou hudbu. Chybět nebude ani stavění májky. Masky čarodějnic a čarodějů jsou vítány! Vstup zdarma.

9. Ladronka

Pražská Ladronka bude od 14:00 hodin tradičně patřit všem malým i velkým čarodějům a čarodějkám. Těšit se můžete na divadlo, hudbu, tvořivé dílny a nejrůznější soutěže na několika scénách. Vyhrávat se bude v kategoriích Čaroděj a čarodějnice roku, Čarodějný mazlíček roku, Čarodějnice na kolečkách nebo Na koštěti kolem světa. Role průvodkyně letošního ročníku se zhostí představitelka jedné z nejoblíbenějších filmových čarodějek Petra Černocká. Vstup i veškerý program je zdarma.

10. Vodpočívárna

Již od 12:00 hodin můžete přijít na pálení čarodějnic do sportovního, zábavního a volnočasového areálu Vodpočívárna v pražských Hodkovičkách. Hlavní vatra by měla být zapálena v 17:00 hodin, připraveno bude ale i několik menších ohnišť k opékání špekáčků. Zdarma k dispozici budou trampolíny pro děti i dospělé a v případě nepříznivého počasí vyhřívaný stan. Celé odpoledne i noc budou provázet Karel Zídka a Jean Luc. Vstup zdarma.

Pokud byste se raději chtěli vypravit na pálení čarodějnic na hradech a zámcích, podívejte se na náš velký přehled zde.

Žižkovské čarodějnice na Pražačce. Foto: archiv Prahy 9 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!