5 tipů kam jít v květnu za kulturou v Kroměříži

5 tipů kam jít v květnu za kulturou v Kroměříži 

Během letošního května nebude v Kroměříži nouze o zajímavé kulturní akce, a známé tváře k tomu. Připravili jsme pro vás několik tipů, kam jít za kulturou.

1. Čechomor

V rámci Kooperativa tour navštíví skupina Čechomor celou Českou republiku a zavítají i do Kroměříže. Propojují lidovou hudbu s rockovou muzikou, a tím se jejich vystoupení stává nezapomenutelným zážitkem. Jejich vzácným hostem bude zpěvačka, která se účastnila soutěže X FACTOR, Martina Pártlová. Fanoušci této skupiny se mohou těšit jak na jejich staré písně, tak i na písně z nového alba. Více informací zde.

2. Kostkování 2018 – interaktivní a výstavní akce plná LEGO® zábavy

Pro všechny hračičky, kutily a všechny, kteří mají rádi lego, je tady Kostkování. Plně interaktivní akce s třiceti stánky, kde si budete moci postavit vlastní model nebo se dívat na modely stavitelů z celého Česka. Více informací zde.

3. Hanácký den 2018 – III. Ročník

Město Kroměříž ve spolupráci se Základní uměleckou školou Kroměříž a Domem kultury pořádá zábavné odpoledne, kterým chce podpořit hanácký folklór ve městě.

Bohatý kulturní program začne ve 13 hodin a těšit se můžete na celou řadu dětských folklórních souborů. Mimo jiné proběhne prezentace krojů, zvyků a obyčejů, tvůrčích dílen a regionální gastronomie. Celým Hanáckým dnem bude provázet moderátorka z Českého rozhlasu Kateřina Kovaříková. Více informací zde.

4. Mezinárodní festival živých soch

Město Kroměříž si na letošní sezónu připravilo originální projekt, ve kterém se představí zhruba dvacet soch v různých barvách, rozličných kostýmech a pozicích. Tento festival se uskuteční v ulicích historického centra Kroměříže. Obyvatelé a návštěvníci města budou mít možnost vybrat nejzajímavější sochu.

Po celý den bude na náměstí probíhat doprovodný program a soutěže. Více informací zde.

5. Hvězdy, jak je neznáte – talk show Jakuba Koháka a Matěje Rupperta

Moderátor, bavič a herec Jakub Kohák a frontman skupiny Monkey Business Matěj Ruppert předvedou v Kroměříži svou improvizační show plnou vtipných historek. Moderátorem tohoto večera bude Václav Daniel Kosík. V druhé půli této nezapomenutelné show dostanou šanci sami diváci, aby se ptali aktérů na otázky. Více informací zde.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!