Metropoli o prázdninách roztančí Dance Divas. Vystoupí Heather Small i Dara Rolins

Metropoli o prázdninách roztančí Dance Divas. Vystoupí Heather Small i Dara Rolins  

Držitelka prestižních Brit Awards Heather Small z britské skupiny M People se v srpnu sejde na jednom pódiu s českými a slovenskými popovými hvězdami, aby společně vystoupili během akce Dance Divas a podpořili Prague Pride.

Dance Divas, oficiální akce Prague Pride, se uskuteční 10. srpna na pražském Výstavišti. Návštěvníci se dočkají živých vystoupení přímo na Křižíkově fontáně. Kromě hvězdné Heather Small dorazí rovněž popové divy Dara Rolins a Ilona Csáková. Mladší generaci zpěvaček zastoupí Elis Mraz známá svým působením v hudební soutěži Hlas Česko Slovenska a čerstvá držitelka ceny Anděl Debbi. Spolu s ní vystoupí rovněž rapper Lipo, aby společně připomněli skladbu Štěstí, kterou v roce 2016 podpořili LGBT minoritu. 

"Koncert je malým festivalem s pěti hodinami hudby," představuje koncept akce její producent Janis Sidovský, “vybíral jsem zpěvačky s repertoárem vhodným pro více generací, proto se na jevišti objeví jak legendy, tak současné hvězdy."

Šanci ale dostanou i čerstvé talenty domácí popové scény, mezi něž patří třeba R&B a soulová zpěvačka Dannie Ella i letošní finalistky pěvecké soutěže San Remo Junior Sofie Fiurášková a Margaréta Ondrejková.  

“Program odpovídá letnímu období a koncertu pod širým nebem, zazní jak největší hity každé ze zpěvaček, tak několik coververzí písniček světových div, jako jsou Pink, Diana Ross nebo Aretha Franklin,” dodává Sidovský. Návštěvníci se dočkají několikahodinového proudu hudby, který doprovodí projekce, taneční skupina Artefact a další hosté.

"Prague Pride je festival se silným lidskoprávním zaměřením, ale kvalitní zábava má v jeho programu významné místo,” říká ředitelka festivalu Prague Pride Hana Kulhánková, “jsme rádi, že letos můžeme programovou nabídku rozšířit o zvučná hudební jména, která navíc osloví publikum napříč generacemi.”

LGBT akce podporují hudebnice po celém světě. Zpěvačka Britney Spears vystoupí tento rok třeba na Brighton Pride. Únorové Gay Mardi Gras v australském hlavním městě Sydney vyjádřila své sympatie její neméně slavná kolegyně Cher. Prague Pride Parade proběhne v pražských ulicích 11. srpna, tedy hned následující den po Dance Divas. Již 19. května se mohou ale zájemci zúčastnit Fun&Run běhu proti homofobii, který se uskuteční v Parku Stromovka.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Výstaviště Praha Holešovice nabízí i další akce

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!