Ženy o ženách. Literární jaro ve Zlíně přivítá Petru Soukupovou i Jakubu Katalpu

Ženy o ženách. Literární jaro ve Zlíně přivítá Petru Soukupovou i Jakubu Katalpu 

Devátý ročník Literárního jara Zlín začíná v pondělí 23. dubna a potrvá do 3. května. Tradičně návštěvníkům nabídne autorská čtení, moderované besedy se spisovateli, představení právě vydaných knih nebo setkání s literárními osobnostmi. Letošní téma festivalu zní Inspirativní ženy.

Literární jaro Zlín 2018 zahájí 23. dubna autorské čtení a beseda se spisovatelkami Jakubou Katalpou (Němci) a Petrou Dvořákovou (Sítě) v 14|15 Baťově institutu. Na historky z hereckého podsvětí Marie Doležalové Kafe a cigárko v podání Gustava Haška a Barbory Jánové v rámci populárního scénického čtení LiStOVáNí se můžete těšit následující den, 24. dubna.

Literární jaro každoročně věnuje pořad také dětem. Pod vedením psycholožky a autorky knih pro děti Zuzany Pospíšilové si žáci základních škol vyzkouší, že Ten, kdo radost rozdává, ten ji také dostává. Dvě besedy plné příběhů a her se uskuteční 25. dubna. Fanoušci Betty MacDonald by tento den neměli vynechat Čtení v parku z autorčina proslulého románu Vejce a já, který bude předčítat Romana Julinová, Blanka Kovandová, knihovníci i samotní posluchači.

Knížky, o kterých se bude losovat v závěru každého pořadu Literárního jara Zlín 2018

Na knihu Nejlepší české básně 2017 bude zaměřena beseda se Sylvou Fischerovou, její editorkou, a Jitkou N. Srbovou, která se koná 27. dubna.

Tradičně nebude chybět ani panelová diskuze pro odbornou veřejnost, tentokrát na téma dětského čtenářství se šéfredaktorem nakladatelství Albatros, Petrem Eliášem, a šéfredaktorkou nakladatelství Pikola, Lucií Šavlíkovou. Uskuteční se 2. května a ve stejný den se bude konat i beseda s publicistkou Magdou Jogheeovou a ilustrátorkou Alžbetou Vlčkovou, na níž společně představí knihu fejetonů Je na kostele stále pět?.

Festival zakončí 3. května autorské čtení spisovatelky a scenáristky Petry Soukupové (K moři, Zmizet) z její nové knihy Nejlepší pro všechny

Foto: Petra Soukupová © Richard Klíčník

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Baťův institut nabízí i další akce

Místo konání: Baťův institut

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!