Komiks Čtyřlístek ožívá na jevišti

Komiks Čtyřlístek ožívá na jevišti 

Kdo by neznal Fifinku, Myšpulína, Pinďu a Bobíka? Divadelní zpracování známého českého komiksu se dostalo i na jeviště. Ve spolupráci s autorem Jaroslavem Němečkem vytvořilo Divadlo D5, pod taktovkou známého herce Libora Jeníka, dětské představení vhodné pro děti již od 3 let.

Měl jsem tu čest přenést na jeviště kousek svého dětství, protože Čtyřlístek mě celým tímto obdobím provázel. Jsem velkým fandou tohoto komiksu a pana Němečka samotného. Proto mě velmi těší jeho uznalá a pochvalná slova k našemu divadelnímu zpracování jednoho z jeho nejstarších příběhů!" říká režisér a zároveň autor hudby Libor Jeník.

Příběh Čtyřlístek v pohádce zanese každého z našich čtyř kamarádů do jiného koutu pohádkové země. Fifinka potká Jeníčka a oba natrefí na zlou Ježibabu - podaří se jim uniknout? Pinďa zabloudí do spícího království a zachrání princeznu Růženku místo trochu přihlouplého rytíře Ruprechta. Tomu se to ale rozhodně líbit nebude... A Bobík? Ten se dokonce zamotá do reje bubáků a strašidel v Čertově mlýnu. Bobík je, jak všichni vědí, velký silák a tak nad nimi zvítězí… Objeví se však samotný pekelník, který si dělá zálusk na jeho dušičku…. Vynálezce Myšpulín se pro změnu zaplete s drakem Bestvášem a s vdavekchtivou princeznou Majdalenkou… Co myslíte? Bude kralovat, skončí v žaláři či v drakově chřtánu nebo se mu podaří uprchnout? A vrátí se Čtyřlístek domů do Třeskoprsk?

Divadlo D5 - dětská scéna se věnuje především tvorbě pro děti. Mimo Čtyřlístku hraje pohádky i s jinými dětskými hrdiny, jako jsou například Krysáci, Káťa a Škubánek nebo nově Příběhy Vodníka Česílka, podle známé předlohy slavného Václava Čtvrtka.

Čtyřlístek v pohádce. Režie a hudba: Libor Jeník. Hrají: Libor Jeník / Václav Krátký / Tomáš Pospíšil, Elis Ochmanová / Dita Zábranská, David Voráček / Lukáš Kofroň, Radim Jíra / Gustav Hašek.

Foto: archiv Divadla D5

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Mohlo by se ti líbit...

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!