Přehlídka Prague Photo v Clam-Gallasově paláci představí tvorbu 150 fotografů

Přehlídka Prague Photo v Clam-Gallasově paláci představí tvorbu 150 fotografů 

Již za týden začíná jedenáctý ročník přehlídky Prague Photo, která se nově uskuteční v barokním Clam-Gallasově paláci v Praze. Od 24. do 29. dubna spatří zájemci originály bezmála 150 autorů, mezi nimiž se objeví rovněž studenti a čerství absolventi fotografických oborů.

Na přehlídce Prague Photo bude možné zhlédnout širokou plejádu jednotlivých fotografů, galerií a společností zabývajících se fotografií. Prezentovat se zde budou jak současní tvůrci, tak i klasici. Opět zde návštěvníci uvidí také pop-up prezentace jednotlivých autorů, jakými jsou Magdalena Bláhová, Josef Hník nebo Gabina Fárová.

Projekt Eeva Mela / FI (Prague Photo 2017)

Své kolekce představí mimo jiné Artinbox Gallery, Galerie Gambit či Vintage Photography. Vedle českých umělců se budou prezentovat i fotografové z Itálie, Slovenska, Francie nebo Saudské Arábie. V rámci doprovodného programu předvede 24. dubna svou kolekci snímků z posledních dvanácti let s názvem The Art of Seeing fotograf Antonio Cossa. Své velkoplošné fotografie instalované v barokních konírnách uvede 27. dubna autor Josef Hník.

Během slavnostního zahájení se mladému laureátovi, kterého vybere odborná komise ve složení Pavel Baňka (fotograf a pedagog), Martin Fojtek (galerista z Galerie Fotografic), Miro Švolík (fotograf a pedagog) a Iva Nesvadbová (ředitelka přehlídky), předá ocenění Prague Photo Young Award 2018.

Projekt Ivana Dostálová (Prague Photo 2017)

Svou kolekci nových fotografií, vytvořených u příležitosti letošního ročníku přehlídky, uvede laureátka loňské ceny Prague Photo Young Award 2017 Lea Kálazi, studentka Ateliéru kreativní fotografie Vysoké školy umění v Bratislavě pod vedením Miro Švolíka.

Přehlídka bude od úterý 24. do soboty 28. dubna otevřena mezi 10. a 19. hodinou, v neděli 29. dubna od 10 do 18 hodin. Podrobný doprovodný program naleznete zde.

Foto © Aneta Balážová, Univerzita J. E. Purkyně v Ústí nad Labem (Prague Photo 2017)

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Clam-Gallasův palác nabízí i další akce

Místo konání: Clam-Gallasův palác

Další novinky z umění

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!