Když polonahý Reynolds svým řevem rozvibruje O2 arénu, přijeli Imagine Dragons

Když polonahý Reynolds svým řevem rozvibruje O2 arénu, přijeli Imagine Dragons 90%

Radioaktivní draci dorazili po necelém roce zpět do České republiky. Festivalové pódium Colours of Ostrava vyměnili za pražskou O2 arenu, kde představili novou deskou Evolve.

Partička kolem zpěváka Dana Reynoldse se doslova během několika měsíců stala v České republice senzací. Vyprodat O2 arenu dokázala již v roce 2016, minulý rok pak výrazně přispěla k tomu, že hlásil vyprodáno i jeden z největších českých festivalů Colours of Ostrava. O tom, že při svém návratu do největší pražské arény bude vystupovat opět před vyprodaným publikem, nebylo pochyb hned od spuštění předprodeje. Po vstupenkách se zaprášilo doslova po několika vteřinách. 

V pondělí 16. dubna pak čekaly první skupinky nedočkavců u vchodů do arény již od brzkých ranních hodin.Ten největší nával započal ale až po šesté hodině, kdy se brány do sálu konečně otevřely. Lavina lidí se valila chodbami, aby si zabrala to nejlepší místo. Během následného čekání musela pak podstatnou část večera přešlapovat na místě. To se však bezesporu vyplatilo. Imagine Dragons totiž do České republiky přivezli výjimečnou show plnou hudebních zážitků. 

Večer přitom neodstartoval příliš šťastně. Zpěvačka K.Flay, která vystupovala jako předskokanka, se sice může pochlubit skutečně neobvyklou barvou hlasu, nicméně její vystoupení bylo až otřesně nudné. Publikum nedokázala rozehřát ani dostatečně zaujmout, a proto se dočkala největšího potlesku až poté, co opustila pódium po poslední písni. Ospalé fanoušky ale okamžitě probrali Imagine Dragons, kteří ovládli stage lehce po deváté hodině. 

Hned v úvodu se dočkalo publikum písní z nového alba Evolve I Don’t Know Why a Beliver, kterou kapela představila s akustickým úvodem. Během koncertu pak zvládla zahrát téměř všechny songy z novinkového alba, a to samozřejmě včetně největších hitů Whatever It Takes, Walking The Wire i Thunder. Fanoušci se ale dočkali i písní z dřívějších nahrávek. Nechyběly It’s Time, Gold, Demonds a Radioactive, která celou show zakončila. Návštěvníci stojící až v zadní části O2 areny nemuseli litovat toho, že celou dobu musí balancovat na špičkách, aby viděli své oblíbence. Kapela se k nim totiž na chvilku přiblížila, kdy předvedla akustické verze písní Next to Me či I Bet My Life přímo na malém pódiu stojícím za mixážním pultem. A nadšení návštěvníků neznalo konce! 

Show měli Imagine Dragons propracovanou do detailu. Prostřednictvím led obrazovek za pódiem provedl celým koncertem příběh lidské evoluce. Písně doprovázela světla sladěná s vizuály, které k jednotlivým singlům představovala kapela na sociálních sítích. Na nich byly z velké části postaveny i zajímavé a decentní projekce, které místy zobrazovaly i záznamy skutečných událostí. Třeba legendární projev Martina Luthera Kinga. Všechno na sebe krásně navazovalo, příběh gradoval a kvalita hudebních i pěveckých výkonů nepolevovala. Samozřejmě nechyběly ani záležitosti, jako jsou barevné konfety, ale i nafukovací míče, které se na publikum snesli sice se zpožděním, ale přece. 

Kapela předvedla českému publiku dvě hodiny trvající show, během níž leckdo pochopil, proč se sláva Imagine Dragons vznesla do výšin neobvyklou rychlostí. A možná i někteří čeští hudební kritici, kteří americké formaci vyčítali, že se na poslední nahrávce odklonila od rocku k mainstreamovějšímu popu zjistili, že draci vlastně nikdy nebyli rockovou kapelou. A že se jedná jen o další příčku a jejich evoluci, která jim neuvěřitelně sedne! 

Názor informuji.cz: 90%

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

O2 arena nabízí i další akce

Umělci:

Místo konání: O2 arena

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!